Decembergiveaway nr.4 – Kaffia

Det är mycket jag saknar med min hemstad Jakobstad, särskilt nu i juletider, men för att avrunda det hela till tre punkter och enligt säsong så är det:

1. Tro, Hopp och Kärlek längs Storgatan.

2. Julshoppingen, inte själva shoppingen, utan för att chansen att träffa flera bekanta är mer regel än undantag.

3. Alla caféer som myst till det lite extra!

Utbudet av unika caféer i Jakobstad slår Kokkola med hästlängder och jag kan omöjligt välja en favorit i Jakobstad. Till en av favoriterna hör dock helt klart Kaffia, som slog upp dörrarna för första gången för snart ett år sedan.

När du kommer in till den mysiga lilla lokalen på Storgatan känns det som om du stiger in i ett vardagsrum där dess ägare valt ut varenda detalj och möbel med omsorg. I ena bortre hörnet står disken som alltid är välfylld med sånt som bokstavligt talat passar de allra flesta.

Utbudet av kakor och godsaker är verkligen genomtänkt. Här samsas traditionella bakverk bakade på socker och vetemjöl, med bl.a. hälsosamma smoothies, rawcakes, och glutenfria alternativ samt de hypade dadelbollarna. Dryckerna har också dom en extra twist och ändrar ofta enligt säsong, senast jag var där drack jag en latte gjord på butternutpumpa och den var verkligen en positiv smakupplevelse. Självklart hittas de klassiska kaffedryckerna i sortimentet, men jag rekommenderar verkligen att ni testar något ni annars inte brukar ta när ni besöker Kaffia.

Personalen, med Kaffias grundare Kajsa i spetsen, är väldigt tillmötesgående och sakkunnig, och hjälper dig gärna hitta rätt bland alla godsaker. De tillverkar allting själv och strävar även till att ha mycket lokalproducerat i deras bakverk.

Nu, mitt i julstressen har jag nöjet att lotta ut två rawcakebitar till någon sugen julshoppare! Det enda du behöver göra här nedan är att kommentera vilket som är ditt absoluta favoritbakverk (behöver inte vara från Kaffia, utan i allmänhet.)

Tävlingen avslutas torsdag kväll!

Lycka till!

Bilder lånade från Kaffias instagramsida.

26 reaktioner till “Decembergiveaway nr.4 – Kaffia

  1. Något med choklad, antingen en kladdkaka bakad med choklad i smeten eller så en chokladtryffelpaj. Vispgrädde och hjortron till och lyckan är gjord!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s