Elmers tvåmånaderskontroll

Den 23 december, två dagar innan Elmer blev 10 veckor gammal, var vi vid bvc för tvåmånaderskontroll. Det kunde konstateras att han fortsättningsvis växer och mår som en prins. Spänstig, alert och fin kille och mamma fick stå och svälla av stolthet som vanligt.

Vi har nu, sen ganska exakt en vecka tillbaka övergått helt och hållet till ersättning. Ett beslut jag tidigare haft hemskt svårt att smälta, mest på grund av det att det inte hörde till min grundplan – jag vill ju att han skulle få modersmjölk då jag ju faktiskt hade det att erbjuda honom! Sakta men säkert, och i takt med att jag inte hann pumpa när Elmer var som klängigast, så började mjölken sina, och stressen som följde gjorde ju att det minskade ytterligare, så när beslutet om ersättning väl var gjort var vi ändå rätt lättade här hemma, både jag och Tony. Ersättningen som sist och slutligen funkade för honom var Little Babys ekologiska från Arla, den ger honom trögare mage, som de flesta ersättningar gör, har hört att det finns något man kan ge mot det på apoteket som är tänkt just för bebisar på ersättning, någon som vet?

IMG_1713IMG_1721 (1)IMG_1716

I överlag är Elmer, nu snart 11 veckor gammal en väldigt glad liten prick, han har ingen skillnad på vem som håller honom ännu, men lugnar sig bäst när jag eller Tony håller honom om han är ledsen. Pratar mest med morfar och farmor, och skiner som solen på morgonen när han är mätt och nyvaken.

 • Han har upptäckt sina händer och har även börjat gnaga på dem.
 • Nya ljud kommer varje dag, på senast ett glädjetjut som får oss att haja till varje gång.
 • Använder nu 62 i kläder, men även en hel del plagg i storlek 68.
 • Man märker att viljan att röra sig framåt finns där, men motoriken är inte riktigt med ännu.
 • Han är väldigt stark i nacken och häver sig upp högt med stöd av armarna.
 • Håret har blivit ljusare och längre sen han föddes, endast nackhåret är brunt ännu.
 • Han är inte långt ifrån att svänga sig från rygg till mage.
 • Han älskar biet som kom med i Liberoväskan från BB och smileyn som kom med från bvc, dessa har han de längsta konversationerna med.
 • Äter med exakt tre timmars mellanrum, och ibland nån gång där emellan också.

Så här har han vuxit:

Födelsevikt och längd: 3830g och 51cm.
Vid nästan 10 veckor: 6390g och 61,3cm.

På 23 dagar hade han ökat 850 gram och sen födseln har han ökat 2560 gram och vuxit över 10 cm, så inte behöver jag oroa mig över hans tillväxt inte! Oj oj… Vilken växtvärk dessa små måste ha!

2 reaktioner till “Elmers tvåmånaderskontroll

 1. Hejsan!
  Mallasuute, maltextrakt, brukar dom rekommendera och det finns att köpa vid apoteket (liknar en senapsburk och förvaras i kylen). Vi har gett det åt S eftersom hon får järntillskott och har haft magproblem pga det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s