Ett nytt sätt att möta dagen

God Jul på er! Har haft en medveten bloggpaus under julhelgen, bara njutit och tagit in allting. Elmers första jul är förbi, skön var den men minst lika skönt är det att komma tillbaka till vardagen också, och rutinerna.

Ja, rutinerna sen, blir alldeles till mig när jag tänker på att det numera finns något som kan liknas vid rutiner här i vårt hem! Elmers kolik är så gott som över, magknip finns, men är långt ifrån det det en gång var. Sover i vagn gör han också! Vår lilla kille som vägrat stillastående vagn sen start sover nu dagslurar på två-tre, ja, en gång till och med 4 timmar i vagn! *knackar i bordet tre gånger*

Just nu kan en dag se ut ungefär så här:

På morgonen vaknar vi runt 8, har jag tur kan vi ligga och dra oss lite efter att Elmer har ätit, då ligger han gärna och tittar på Happy Lightsen jag hängt upp vid hans spjälsäng, och som jag tänder åt honom på morgonen.
12458572_10153394909738121_556018490_o.jpg

När vi sedan myst lite och han börjar bli otålig så går vi och byter blöja på honom, vi har hängt upp smileyn vi fick från bvc ovanför skötbordet och han fullkomligt älskar den! Han skiner upp nästan innan jag hunnit lägga ner honom och sen ligger han och har lååånga diskussioner med sin kompis. 12435718_10153394909638121_1257663925_n.jpg
Tony och Elmer och smileyface.

Efter blöjbyte och när dagens kläder åkt på så ger jag honom vanligtvis en slurk mat till, han är oftast rätt ointresserad men sådär just in case. Sen packar jag ner honom, vilket han alltid är väldigt motvillig till eftersom han hatar overall och mössor, men han slocknar rätt fort när han väl har allt på sig, och så går vi ut och går eftersom Rosa behöver rastas. Väl tillbaka brukar jag leka lite med Rosa på gården så länge jag säkerställer att Elmer somnat.

12435811_10153394931583121_631462449_n.jpg

Sen slår vi på gråtlarmet, och jag hinner tvätta ansiktet, äta frukost och kanske städa undan lite, sen vaknar han rätt fort, efter 30 minuter ungefär, för då är han plötsligt vrålhungrig, så jag tar in honom och matar honom med overallen ännu på, och evaluerar läget, ibland är han så trött att han slocknar direkt efter maten, och då åker han ut i vagnen igen. Efter detta sover han oftast lite längre, här mellan 1-3 timmar i regel, vilket är rena rama lyxen för mig!IMG_1725.jpg

När han sovit klart blir det oftast ett lite längre vakenpass, där vi ligger och pratar, han får ligga i babygymmet och träna på att ligga på mage eller leka med det prasslande biet vi fick i Liberoväskan från BB som vi döpt till Britt-Marie. 🙂


Sen blir det mat igen, och så oftast en kort tupplur innan han vill ha lite mer umgänge..

Runt 20/21 börjar vi varva ner, vi släcker lampor, sätter på pyjamas, pratar inte så mycket med honom, jag sjunger oftast lite med honom, ibland vid pianot. Sen matar vi en gång till inför natten i sovrummet där vi har det helt mörkt, nu pratar vi inte längre med honom utan försöker tydligt visa att det är läggdags. Han somnar rätt fort om jag sitter och pompar på pilatesbollen, så jag lägger ner honom och sätter gråtlarmet på.

Han vaknar oftast inom någon minut av att han tappat nappen eller ligger fel, eller är hungrig osv. Och detta är egentligen det tyngsta momentet på hela dagen då han alltid vaknar minst 5-6 gånger innan han hittar sömnen, och vi får aldrig riktigt någon egentid med varandra om kvällarna. Men när han väl somnat vaknar han med exakt (skrämmande exakt) 3 timmars mellanrum för att äta. Så somnar han 11 så blir det typ kl 2, 5, och 8 som han vaknar. Jag matar och byter blöja på honom i sängen och håller det mörkt och tyst och oftast somnar han om direkt efter matningen. Detta är en sån OTROLIG lyx jämfört med hur nätterna kunde vara tidigare där jag kunde gå och bära på honom och vagga i 3 timmar innan han somnade om, förstår inte hur jag orkade!?

Är så otroligt tacksam att vi är inne i en sån här fas nu, man hinner samla krafter och njuta av vardagen lite, hoppas så innerligt att det håller i sig!

IMG_1798

 Guldklimpen vår på julafton.

Annonser

5 reaktioner till “Ett nytt sätt att möta dagen

 1. Hejsan! Så intressant att läsa din blogg då ni ligger 2 månader före oss, alltså vi har en liten bebis på 11 dagar som vi vänjer oss med nu. En fråga: vad har ni på i vagnen? Vill veta allt: åkpåse, olika vid olika temperatur osv. Är nog ganska säker på vad jag ska lägga på henne nu på fredag då vi får gå ut första gången men vill ändå veta andras funderingar 🙂

  Måste också säga att det är så skönt att läsa om någon som inte njöt av graviditeten, det gjorde jag inte heller och kände mej helkonstig tills jag såg din blogg 🙂

  Gilla

 2. Aah du ger oss hopp! Vår Odin e 2,5 veckor och jag längtar verkligen efter nåt som kunde kallas rutin. Just nu e den enda rutinen vi har gnället, bärandet och matandet mellan 12 och 5 varje natt 😦 nu verkar det som om gnällandet börjar redan under kvällen men hoppas verkligen inte att det blir rutin.. Jag håller med om att det är riktigt jobbigt om nätterna men så blir jag så väldigt ledsen när mannen säger att det nog var första och enda barnet för oss. Jag hoppas ju att det blir lite lättare med tiden..

  Gilla

  1. Usch vad jobbigt! Får riktigt flashbacks! 😦 För oss höll det på tills han var nästan 2 månader, men sen slutade, så jag hoppas verkligen att det inte blir så för er? Har det lättat?

   Gilla

   1. Cuplaton har hjälpt oss lite kanske. Iaf hade vi iaf EN bra natt inatt och kvällarna har gått aningen lättare.. Kanske kanske håller Odin på att få tag i nån sorts rutin. Håller tummarna. Kan ju också hända att det var en tillfällighet men en desperat kväll bad vi att Odin inte skulle behöva ha ont längre och plötsligt blev han alldeles lugn och avslappnad 🙂

    Gilla

   2. Va skönt! Vi hade också en bra natt igår, njöt som sjutton! Vi hade faktiskt också ett bönesvar en dag då de va som värst! Han lugna sig och sov bra hela natten då minns jag. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s