Vårt gråtlarm

Fick frågan om vad vi använder för gråtlarm, så jag tänkte jag tar det i ett skilt inlägg. Babyvakten vi använder är en Padwico 850. Hade först inte tänkt köpa något eftersom Elmer ändå sov så dåligt ute, men oj vad jag fick äta upp mina ord när den här damp ner i postlådan!

Anledningen till att jag fastnade för detta var att det avger minimalt med strålning, det jag även ville ha var temperaturmätare för att kunna följa med hur varmt/kallt det är i vagnen. Särskilt på sommaren kommer detta vara bra, paranoid som jag är, eftersom Elmer då bara kommer ha ett lager kläder på sig, och därav kommer ju temperaturen vara rätt samma för honom som det som mätaren visar jämfört med nu på vintern då man packat ner honom i en massa kläder.

Det som också är bra är att babydelen har nattlampa, så på natten när Elmer vaknar och ska ha mat så kan jag knäppa på den för ett mjukt sken som inte sticker i ögonen eller väcker honom ytterligare.

Från föräldradelen kan du även prata tillbaka till babyn genom att trycka in en knapp, det tyckte jag först var onödigt, men nu har jag och Tony upptäckt charmen med det då en av oss kan sitta här i vardagsrummet och t.ex. fråga om den andra behöver hjälp med något när jag eller han nattar Elmer. Lite som en walkie-talkie.

Larmet har lång batteritid och larmen meddelar när batteriet är lågt, samt börjar föräldra-uniten pipa om baby-uniten är avstängd/har slocknat.

Andra finesser är också att föräldra-uniten har ett vibrationsläge, som är bra när man t.ex. dammsuger och babyn börjar skrika. Räckvidden är 500 meter, så om Rosa behöver gå ut när E sover eller om vi annars bara vill leka på gården så kan jag ta med larmet ut utan att behöva oroa mig.
Du kan också ställa in volymen på föräldra-uniten respektive ljudkänsligheten på baby-uniten.

I övrigt är larmet otroligt lätt att hantera, behövde inte ens läsa manualen, den är lite på dyrare sidan, men har varit värd varenda cent för oss! Finns bland annat på lekmer.fi. Klicka på bilden för att komma till deras sida. 🙂


Padwico, Itkuhälytin 850, Musta

Bild från Lekmer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s