Elmers nya vänner

I samband med att syrran kom hem igår kom även två nya kompisar till Elmer hem till oss – Tranquil Turtle och Nighty  Night Owl. Två kramdjur som är såååå mycket mer än bara kramdjur. SOM jag längtat efter dessa två!

Tänkte att jag skulle spela in och sätta upp en demonstrationsvideo på dem men kan ju ändå berätta lite vad det riktigt är för typer som flyttat in.

Cloud B’s Tranquil Turtle och Nighty Night Owl är två kramdjur med soothingfunktion för att hjälpa babysar och barn att somna och sova. Var så otroligt skeptisk från början att jag gick in och läste diverse recensioner om dem och blev bara mer och mer övertygad om att vi måste skaffa en. Föräldrar som hade barn som HATADE tupplurer, och som knappt aldrig sov nattetid heller, föräldrar med barn med autism och koncentrationssvårigheter, och de med äldre barn som t.ex. var rädda för mörkret prisade alla dessa gosedjur och berättade hur deras barn älskade dem och hur det hjälpt deras barn att gå från 3 till 12 timmar i nattsömn.
Det finns en hel uppsjö av dessa kramdjur i olika variationer och storlekar. Men i korthet så funkar Tranquil Turtle som en nattlampa/speldosa som projicerar ett blått böljande hav i ett mörkt rum. Vi satte på den igår inför läggdags och Elmer fullkomligt älskade den! Han låg och pratade med vågorna och betraktade förtrollat deras rörelser. När det var läggdags och han blev trött behövde han bara buffas lite och så somnade han.

Nighty Night Owl lyser inte, men den är utrustad med 8 olika ljud och så kallat ”white noise” som gör att babyn har lättare att slappna av och bibehålla djupsömnen, av ljuden kan man bland annat räkna upp regn, valsång, mammas hjärtljud, hav, och sen finns även 4 lugnande melodier som jag lovar inte är sådär irriterande som vissa speldosor kan vara. Man kan välja om ugglan spelar ljud 25 eller 45 minuter, för att sedan stänga av sig själv. Vi bestämde även att köpa ugglan med en så kalla Smart Sensor, som reagerar när babyn börjar gnälla eller föra oväsen, och då börjar spela därifrån den slutade. Ugglan har ett kardborreband, så att man lätt kan hänga den på spjälsängen, den är otroligt mjuk, och i ryggen har den ett hål där själva speldosan sitter, och du kan plocka ut den när ugglan behöver tvättas, eller om barnet vill leka eller gosa med den.

12506809_10153414171518121_1911618010_n.jpg

Vi testade ugglan under tuppluren idag, och så satt jag på den i morse då han oftast sover som oroligast. Det funkade suveränt. Tutten i mun och killen lugnade ner sig och somnade i princip av sig själv! Mäktigt! Ni som följt med bloggen förstår säkert hur revolutionerande detta är. 🙂

Som sagt, om ni vill kan jag sätta upp en video där jag visar upp nytillskotten mer ingående?

6 reaktioner till “Elmers nya vänner

  1. gärna en video, låter ju otroligt bra! kan även tipsa om gratis-appen babysleep där det finns flera olika ljud man kan ställa in hur länge som helst det ska hålla på. livmoderljud, ssshhh-ljud, hav, dammsugare….

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s