En liten Vändagskextutorial

På förfrågan kommer här en liten tutorial på två av mönstren jag använt på mina kex. Längre ner hittar ni en instagramlänk där ni hittar ytterligare 3 mönster! Håll till godo, och lycka till! Det är busenkelt och går på vilka kex som helst, kexen jag använt är Vanilla Sugar Cookies, och basreceptet på Royal Icing gör du såhär:

– en äggvita som helst fått stå i rumstemp några timmar
– ca 2dl florsocker

Vispas upp på låg hastighet så att det bildas toppar, detta är alltså för att få den tjocka glasyren till kanterna av kexen.

När kanterna sen torkat kan du späda ut samma glasyr med citronsaft eller vatten. Du vet att den är klar när du gör lite ringar av glasyren och det du ringlat över sjunker ner i resten av glasyrsmeten, inte för snabbt, men inom ca 5-10 sekunder. Ta i beaktande att du behöver lite mer florsocker om du färgar med karamellfärg i vätskeform och om du använder t.ex. någon smakessens. Sen är det bara att köra! Lycka till, och glad vändag!

Ber om ursäkt i förväg över den dåliga kvalitén på videon.

 

unnamed.pngKlicka på bilden så kommer ni till min instagramsida där ni hittar ytterligare 3 mönster!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s