TOTAL besvikelse!

Elmer får oftast hemmagjort mat, helt enkelt för att den är godast. Bär- och fruktpuréerna har vi dock ibland köpt från butiken eftersom det är enklast att ge smakportioner av dem då det finns så många spännande smaker att testa på. Jag har alltid studerat barnmatburkarnas innehåll och så småningom blivit trygg med dom och insett att de bara innehåller det nödvändiga, och inget salt eller socker. Häromdagen kom Tony hem med Pilttiburken Punaposki. Den blev snabbt en storfavorit här hemma, Elmer verkligen älskar den smaken. Men tror ni inte att jag höll på att sätta smörgåsen i halsen då jag efter att vi konsumerat ca 3 burkar läste att den innehåller SOCKER! Över 9 gram per 100 gram dessutom, vilket är rekommendationerna för VUXNA människor! Blev alldeles paff! Känner mig lurad, fast det ju förstås är jag som borde kolla upp innehållet, men jag hade på någon vänster bara börjat lita på att dessa barnmatsburkar nog är helt bra..

Usch vad jag är besviken på Piltti nu… 😦 Kommer nog vara ordentligt kritisk i framtiden när jag väljer mina burkar.

 

8 reaktioner till “TOTAL besvikelse!

  1. Alla? Men jag kollade päron, äpple och mango, och i dem fanns det inte? Men kanske det är i dom där man blandat frukter? Hur som helst blir det nog byte av puréer här hemma from now on. 🙂

   Gilla

 1. Saaaaaaaaattttan, rent ut sagt. Ja som idag köpte en 6-pack med dedär. Tror jag returnerar dem imorgon… Morr. Genast då man EN GÅNG int läser på förpackningen -.-

  Gilla

  1. JA alltså man blir så ARG! Hur kan ett stort företag som Piltti tycka det är okej att sätta nätan 10% socker i barnmat! Det är ju som att dumförklara dagens mammor, så pålästa som vi är idag!

   Gilla

 2. Kan tipsa om de ekologiska puréerna från Pirkka eller Ellas kitchen, de innehåller heller inget socker 🙂 Och så är de ju ekologiska vilket är super då jag helst bara vill ge de åt Abbe.

  Gilla

 3. En annan lite missvisande sak på pilttis burkar är den finska flaggen. Jag tänkte mig att det betydde att det är en finsk produkt rakt igenom men på de burkar jag läst på står det med liten stil bredvid streckkoden att huvudråvaran inte är från finland. Räcker tydligen att den är producerad i Finland, vilket i sig är bra. Säkert bara jag som konsument som inte är införstådd i märkningen men jag blev förvånad i allafall.

  Sen är det ju många burkar som har vatten eller druvsaft som huvudingrediens men det finns också många som baserar sig i första hand på fruktpuré. Känns som att man får mer för pengarna då. Muksu brukar vara rätt bra på det. Vilken djungel!

  Gilla

  1. Jaa, man blir otroligt förvirrad! Har börjat kolla på alla burkar numera och går mest efter principen att desto mindre ingredienser, desto bättre produkt. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s