Babyproofing på ny nivå

Den senaste veckan har Elmer kämpat med det här med att ställa sig upp. Via sin bokhylla har det gått bra för där finns olika hyllplan att jobba sig upp från. Och han har tagit varje tillfälle i akt när någon suttit framför honom genom att grabba tag i offrets händer för att dra sig upp. Snabbt har han avancerat och för tre dagar sedan började han dra sig upp utan hjälp…

13349131_10153746768098121_1692200765_n13348853_10153746768083121_1616072003_n

Detta är ju såklart helt fantastiskt roligt, men oj oj, så tungt det blivit under nattandet, trots att han sover i sovpåse så drar han sig ändå upp stående fast han är hur trött som helst. Han bara måste upp – för att han kan.

13348999_10153746768053121_1649658295_n
Sen var det ju det här med babyproofingen som jag hade under kontroll – tills jag insåg att han nu kommer till lite högre höjder, lite mer att skyffla undan än en gång med andra ord!

13336305_10153746768118121_828883654_n
Nu undrar jag lite hur ni har gjort, jag vet att de finns de som helt enkelt bestämt att nej, barnen får lära sig vad de får och inte får göra, och det tycker jag är otroligt beundransvärt, för jag vet inte själv hur jag skulle orka springa efter och säga ”nej!” tills han eventuellt lärt sig vad han får och inte får göra. Samtidigt känns det så dumt att plocka undan precis allt, jag menar, vad lär han sig av det? Eller? Tell me about era erfarenheter!

2 reaktioner till “Babyproofing på ny nivå

  1. Här skyfflades allt undan haha. Alltså jag är ingen expert men aldrig att jag skulle orkat säga nej till allt. Och de gånger jag försökt har budskapet inte gått fram, inte ens lite. Sen slutar det med skrik när han inte får ha den saken han hittat. Fjärrkontrollen, ljuset, kaffebönorna i ljuslyktan you name it. För att inte tala om telefonerna och datorerna som han älskar att ”leka med”. Nej, här har vi räddat det som räddas kan. Inredningen ser dock lite lustig ut med allt uppflyttat över 1,50 m 😉

    Gilla

  2. Här har vi flyttat undan lite vartefter. Vissa saker har han varit intresserade av och andra saker inte alls. Vissa saker gör det inget om han tar och andra saker (ljus etc) vill man ju helst inte att han ska leka med. Åtminstone med vår kille har det gått i perioder vad han varit intresserad av, men då har han fått leka med tusen burkar och lock och man själv har fått acceptera att det är utspritt över golvet hela tiden, tills han hittar något nytt att intressera sig för. Så mitt tips är att ta det som det kommer, plocka undan sånt du inte vill ska gå sönder och låt honom utforska allt annat 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s