Hjulafton

**Inlägget i samarbete med Jollyroom.fi**

Förra veckan var det rena rama julafton här hos oss, fast en varm sådan. En dag då solen sken som hetast, sommaren stod i full grönska (inte regnigt och grått som de senaste dagarna här) och allt man ville var att bara vara utomhus – då kom det ett sms-avi som antydde att jag hade något spännande att hämta ut på Matkahuolto!

Två fina paket fick Tony äran att hämta ut. Och det ena ska jag berätta om idag:

Några inlägg tillbaka skvallrar om att jag redan invigt denna rackare, men nu ska ni få er en ordentlig titt på underverket. Vi, eller Elmer fick nämligen en efterlängtad cykelkärra i bloggåva av Jollyroom.

Under tiden Tony, och även Elmer på ett hörn, skruvade ihop kärran hoppade jag upp och ner och föreställde mig alla åkturer vi kommer ta i den. Och när det var klart rullades den fram likt den kungliga vagnen, fästes på mina cykel, och vi (jag och E) stirrade storögda på det nya vrålåket.

IMG_4751
Elmer for genast fram till vagnen och kände och klämde på cykeln och kärran, beundrade ekrarna, smekte hjulen. Han är ett sådant detaljfreak denna lilla att jag tror han blir ingenjör med den här farten.

IMG_4752

Här har vi då vrålåket, i all sin prakt, en multifunktionell cykelvagn av märket North 13.5 i den sportiga modellen Speeder. Vagnen tar 1-2 barn med maxvikt på 2x25kg!
Cykelvagnen är lätt i vikten tack vare sitt aluminiumchassi med rejäl fjädring i de 20 tum stora lufthjulen.

Bäst av allt? Den fungerar även som springvagn när den inte är fast i cykeldäcket, men mer om det i ett senare inlägg!

IMG_4754

Sagt och gjort, vi spände fast lillkillen som sken ikapp som solen under hela tiden, satte hjälmen på, och åkte ut på en provrunda.

IMG_4760
Bäst att hålla i sig så att man säkert hänger med i svängarna, tyckte Elmer.

IMG_4764
Vad tyckte jag om första åkturen då?
Jo, vagnen är väldigt lätt att cykla med, med sina 16,5kg på stora, luftfyllda hjul blev åkturen ett nöje. Såklart märks det att man har något i släpet, men trots att jag har en citycykel så funkade det huuur bra som helst!

IMG_4766
Insidan är utrustad med 2 stycken kuddar, för extra komfort för mindre barn. Enligt manualen passar vagnen bra till barn mellan 6 månader och 6 år med en maxlängd på 116cm. Vagnen tar 1-2 barn och jag upplevde det väldigt enkelt att justera de vadderade säkerhetsbältena så att barnet, om det åker ensamt, sitter i mitten av vagnen för att göra belastningen jämn. Elmer satt stabilt och lätt lutad bakåt, han somnade till och med på slutet tack vare det sköna gunget!

IMG_4769
Öppningen stängs med dragkedja och kardborreband längst ner. Luckan är utrustad med myggnät och bidrar också till bra ventilation och har även ett upprullningsbart regn-/vindskydd. Hela vagnen har strategiskt placerade reflexer och reflexband, så man syns bra även under mörkare tider.

IMG_4770
Sidorna på vagnen är utrustade med fönster så barnet kan titta ut. Älskade faktumet att de var så stora! Skulle vara så roligt att själv sitta i en cykelvagn och se världen susa förbi!

IMG_4772
Fanns även en taklucka att titta ut genom som ger skydd för regn, och sol ifall man vill göra det lite mörkare i vagnen, exempelvis vid tupplurer eller varmare dagar. Takluckan stängs med kardborreband och går att rulla ihop och fästas där jag på bilden fäst framluckans regn- och vindskydd.

IMG_4773
Däcken är stora, reflexutrustade luftdäck med rejäl fjädring. Vi har redan hunnit köra på många olika underlag, och vagnen rullar på utan att hoppa till och vara skumpig, tack vare stötdämpningen. Det här var för mig jätteviktigt och är så tacksam över fjädringen och de enorma hjulen!

IMG_4774
Bak på vagnen finns två rymliga fickor för diverse lösa prylar, och ett relativt rymligt fack med en liten nätfick för t.ex. telefon och nycklar. Cyklar man till affären och monterar fast framhjulet så att den blir till en vagn i stället ryms nog ett litet uppköp i detta fack. Den röda tygbiten går att öppna för ytterligare ventilation, bakom den finns ett nät.

Det som inte syns på bilden är handtaget, samt handbromsvajern och framhjulet som sedan fästs när vagnen ska användas som joggingvagn. Men mer om den delen får ni läsa i senare inlägg..

Är så otroligt tacksam för den här vagnen! Tony fick en cykel av mig i födelsedagspresent förra året och vi hade pratat mycket om att göra cykeläventyr med Elmer innan denna kom till oss, men drog oss för att köpa cykelkärra då vi inte kunde bestämma oss för om vi skulle satsa på det, eller på en vagn som funkar att ha på golfbanan,
men med denna har vi ju både och!

Just nu har Jollyroom REA, och det råkar sig så perfekt att North 13.5’s cykelvagnar och joggingvagnar dessutom är på specialpris, så för er som funderat på cykelvagn så har ni verkligen en anledningen att gå in och kika på utbudet. Vagnarna finns i olika prisklasser för olika behov och jag kan varmt rekommendera detta vrålåk!

7 reaktioner till “Hjulafton

  1. Ååh vilken lyx! Den vagnen har jag spanat in lääänge men den e ju tyvärr inte gratis så än får den ligga på önskelistan. Har cyklat massor tidigare och skulle gärna cykla mera men utan O går det just nu inte. Så där står nu cykeln å bara ropar efter mig. Kul att höra att ni var nöjda med vagnen ❤

    Gilla

  2. Oj, nämen sku vi få det? Skulle ju sänka tröskeln mycket att köpa en egen om vi sku få testa den innan :O Gillar ju att känna på material och speciellt testa om O ens gillar att sitta i vagnen. Är det okej om vi hör av oss nån dag när det är lite bättre väder och kommer och känner på den och testar? Sku verkligen va snällt av er 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar