Jag släcker törsten

Sen måndagen på Pieksämäkiveckan, alltså för strax över två veckor sedan började jag med en liten utmaning åt mig själv. Jag dricker 3 liter vatten om dagen. Som jag har förstått det så känner man sig inte törstig om kroppen är uttorkad, och uttorkad har jag nog vetat att jag varit fast jag inte känt någon törst. Jag ville alltså se vad 3 liter vatten i en månads tid skulle göra för min kropp, här är en liten rapport hittills:

IMG_4690.jpg

De första dagarna:
– Extreeeeemt kissnödig! Gissa vilken dålig timing då man satt i bilen på väg till Pieksämäki. Kroppen klarade inte av att ta till vara på vätskan, utan det rann bara direkt till urinblåsan.
– Jobbigt att dricka så mycket vatten, tråkigt, tungt och omotiverande, men tack vare en app på telefonen gick det ändå.

Efter en vecka:
– Lättare att dricka vatten, känner mig mer törstig än tidigare, och dricker regelbundet utan att behöva påminnas. Föredrar vatten framför Novelle och andra smaksatta drycker, vilket är otroligt olikt mig som ääääälskar smaksatt, kolsyrat vatten.
– Mindre sötsug, har inte ätit godis under hela Pieksämäkiveckan, inte ens glass trots hettan.
– Inte i lika starkt behov av kaffe längre.
Klarare i blicken och huden.

Efter två veckor:
– Samma som ovanstående.
– Dricker inte längre kaffe, någon enstaka gång för smakens skull har en halv kopp slunkit ner.
– Inte godissugen längre.
– Vågen visar -1,5kg
– Inte lika kissnödig längre.
– Sämre hy då kroppen troligtvis rensar ut toxiner, kan dock bero på vanliga mer ”hormonella” orsaker.
– Bättre matsmältning.

Är otroligt intresserad av hur de två följande veckorna kommer se ut!
Om ni också får för er att testa, berätta gärna hur det går för er!

3 reaktioner till “Jag släcker törsten

    1. Så roligt! Jag använder Water Time PRO med en leende vattendroppe som logo, tror dock att den bara finns för Android, men IOS har säkert motsvarande. Lycka till!

      Gilla

  1. Intressant, jag borde kanske testa detsamma! 🙂 Fast är inte säker på om hela 3 liter är rätt mängd för mig, för jag har en väldigt liten kroppsvolym – och jag tycker mig ha läst att mängden vatten man behöver beror lite på vikt, längd m.m.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s