Lekar för ettåringar

De senaste veckorna har man märkt en stor förändring i Elmers utveckling. Han pratar mer målmedvetet, inte bara nonsens, även om orden oftast är hans egna så förstår man vad han menar. Dessutom är han mycket mer målinriktad i sitt lekande, han leker med leksakstelefonen (och med min när han får tag på den), testar strömbrytare, öppnar askar och lådor och fullkomligt älskar allt som har knappar. Det är nästan galet hur mycket han gillar att trycka på saker!

Tänkte passa på att fråga er, vad era ettåringar lekt med? Vad har ni börjat introducera för dem och har ni några tips på vad man ska hitta på för att förhindra att dagarna blir riktigt långa? Ofta när man snurrar i samma banor här hemma så fastnar man i samma mönster, och ibland behövs det lite tips utifrån..

I full färd med att ”prata” i telefon.

4 reaktioner till “Lekar för ettåringar

  1. När storebror var ett fick han ett litet kök, det har han lekt oändligt många timmar med. Lillebror som nu är 1,5 leker mest med olika fordon. Storebror gillade också att pussla enkla pussel.

    Gilla

  2. Vår flicka gillade leksakskökssaker. Sen målade vi (klottade) med fingerfärg och introducerade modellera tidigt (en hit). Pussel gillade hon och att leka doktor så en doktorväska var ganska kul 😊

    Gilla

  3. Melker leker väldigt sällan med leksaker utan gillar mest att öppna och plocka i lådor och se vad som finns inuti saker. Väldigt lätt att ha det städat hemma 😀 Annars tycker han om att leka ”riktiga” saker. Koka mat i lekköket och skruva och bygga saker. Till julen tror jag vi ska önska en läkarväska och städgrejor 🙂 På halpahalli såg jag också att de har ett fint parkeringshus i trä med knappar och olika banor!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s