Lucka nr. 17 – TÄVLING – Pirayo

Inne i veckan, under en av mina långa dagar, hade jag också glädjen att få en lång paus. Vanligtvis, när pauserna ligger under en halvtimme om dagen, kör jag på mat jag haft med mig, eller en matig smörgås. Men har jag en lång paus, då ser jag till att ta tillfället i akt och gå någonstans på lunch. Jag är en periodare, och med det menar jag att jag har perioder då jag gillar olika sorters mat – och lunch, men fisk slår aldrig fel! Så när jag råkade stöta på mamma på Robert’s när jag sprang in där en sväng kom vi överens om att gå till Pirayo på lunch tillsammans med pappa.

unnamed

För er som inte hört namnet förr så tänk er hur en tidigare blivande maskiningenjör, helt och hållet byter riktning, tack vare något han tror på och brinner för. Tony Pihlajamäki är mannen bakom fiskrestaurangen Pirayo Food & Deli som slog upp dörrarna för lite mer än två år sedan. Pirayo fungerar som både lunchrestaurang, á la carte och fiskaffär. Varje dag hittas rökt fisk, oftast både lax och sik som lunchalternativ tillsammans med ett rikligt salladsbord och nybakat bröd, tillsammans med ett eller två andra lunchalternativ där du hittar allt från gamla godingar som laxssoppa, stekt strömming med potatismos till spännande nykomlingar som Poké Bowl och bouillabaise. I lunchen ingår även kaffe och efterrätt! Pannkakan är en av favoriterna bland kunderna och ryktet om den fantastiska laxssoppan lever sitt eget liv på stan. Finns det laxssoppa är det i princip alltid ett självklart val för mig – den är så sinnessjukt god!

gerg

Bouillabaise

Teamet bakom Pirayo är ett litet gäng med bland andra min duktiga moster Madelen i spetsen, som jobbar som kock och är en otroligt kreativ matkreatör (säg inte emot mig Madde, du är och har alltid varit alldeles suverän!). Den stora styrkan med Pirayo är den att trots att restaurangen med sin lilla storlek har ett gäng bakom sig som brinner för god, vällagad mat gjord på bra råvaror.

gagaer

På Pirayo känner du dig genast välkommen, är det för att äta en god lunch, eller för att hämta färsk fisk från fiskdisken. Visste du att Tony fångar en stor del av fisken själv? Och han både filéar, gravar och röker den. Madelen berättar att det märks att kunderna värdesätter att det finns lokalfångad fisk bland sortimentet och det att de vet att laxen de köper är färsk och ofta filéad samma dag.

Nu har jag i samarbete med Pirayo fått äran att lotta ut ett presentkort på 50€, som man fritt får använda i restaurangen på färsk fisk, såväl som lunch!
Vill du ha chansen att vinna detta fina pris?


ger


Gör såhär:

– Gilla Pirayo på Facebook
– Berätta i kommentarsfältet om din favoritfiskrätt/favoritfisk?

LYCKA TILL, en vinnare dras i morgon kväll! Tävlingen pågår tills i morgon klockan 20.

Annonser

34 reaktioner till “Lucka nr. 17 – TÄVLING – Pirayo

 1. Laxsoppa är en storfavorit, speciellt Pirayos! Också rökt fisk är såå gott.

  Håller tummarna att jag vinner, skulle passa perfekt när jag annars också besöker Pirayo rätt ofta.

  Gillar dem på facebook.

  Gilla

 2. En gräddig laxsoppa tackar jag absolut inte nej till och inte om man skulle vinna ett såhär fint pris heller.. Har gillat på Fb. 😊

  Gilla

 3. Rökt fisk är en stor favorit, min annars matpetiga 9-åriga dotter älskar fisk och beställer det som oftas på restaurang så ett presentkort till Pirayo vore en hit hemma hos oss .
  Har också gillat pirayo på fb

  Gilla

 4. Fick nästan rysningar när jag läste om all fisk och salladsbuffe.. Mums!haha!
  Jag är typ besatt av fisk. Gillar i princip all fisk, tillagad på olika sätt!
  Rökt- och ugnslax hör till favoriterna!men nu till jul blir de rökt sik och gravad lax!:) (gillar Pirayo på fb)

  Gilla

 5. Oj, jag tycker väldigt mycke om krämig laxsoppa och rökt fisk! Men sen är även grillad och stekt lax gott. Sen till julen tycker jag om att göra fiskröra att sätta på smörgåsen 🙂

  Gilla

 6. gillar deras Facebook sida.

  När jag var liten var jag ofta ute på sjön och metade med pappa. Han gjorde världens godaste abborre, som fortfarande är min absoluta favorit mat!
  Finns det något godare än smörstekta abborrfileér?

  Gilla

 7. Godaste fisken e nog den man fångat själv och tillrett. Det här gjorde vi ofta när vi var yngre men nu finns det sällan tid. Då är Pirayo antagligen det näst bästa alternativet 😊

  Gilla

 8. Jag ÄLSKAR all sorts lax! Men absoluta favoriten är nog kallrökt lax. Såå gott 😋 Brukar vara med pappa och sätta ut nät vid villan och lyckan är stor när vi får sik i nätet! Det är också gott! Har aldrig ätit på pirayo förut så där måsta jag luncha nästa vecka! (Då skulle det sitta bra med ett presentkort) Jag gillar pirayo på Facebook 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s