Kläder gjorda med kärlek

Innan Elmer kom väcktes mitt tidigare svala intresse för att sy egna kläder. Plötsligt ville jag sy små bodys, mössor, dregellappar, byxor.. ja, hela garderoben skulle ha fått vara fyllt med hemmasytt. När jag börjar med något vill jag oftast kunna det direkt, jag har dåligt tålamod och förstår jag mig inte på en sak blir jag lätt frustrerad. Till min stora besvikelse var det ju inte det allra enklaste det här med att sy kläder, och just nu ligger mina syprojekt bokstavligen på hyllan i form av vackra ekotyger som kanske någon gång får se dagens ljus igen, en och annan mössa och dregellapp har jag ju lyckats skapa iallafall.

Till skillnad från mig så finns det de som verkligen kan, såväl sticka som sy som virka eget, och samtidigt som jag är lite avundsjuk på talangen de besitter (och kanske de något längre nerverna), så är jag främst djupt imponerad över vad de kan åstadkomma.

Ett exempel på detta är Josefine, som jag för ett tag sedan kom i kontakt med. Josefine bor en bit utanför Vasa tillsammans med sin sambo och två döttrar, och driver ett litet företag vid namn Dolce Vita Design var hon syr upp unika barnkläder i gammaldags stil.
Vad som började med designande av kläder till sina dockor när Josefine var liten, blev ett utökat intresse då första dottern kom till världen. Plötsligt bestod en stor del av dotterns garderob av hennes hemmagjorda plagg. Tanken på ett eget företag växte fram i samband med mammaledigheten då hon fann mer tid till att sy och skapa. Företaget kom att hetta D.V design och namnet uppkom från bloggen med samma namn Dolce VitaDet Ljuva Livet som Josefine skrivit i många år.

IMG_8056

Josefine inspireras mycket av Astrid Lindgrens barnfilmer, och det får synas i hennes plagg. Enligt henne är marknaden redan full av barnkläder i färgglada trikåer, och själv vill hon skapa kläder som ger en mer gammaldags känsla, och det tycker jag verkligen hon lyckats med! Rompern och hättan vi fick hem är så ljuvligt romantiska med sina volanger och tyget känns verkligen som att det är av god kvalitet, älskar att fodret är blommigt, det tar mig tillbaka till plaggen jag bar när jag själv var liten, min farmor sydde upp en hel del kläder åt mig och vad jag vill minnas från bilder och från de plagg som sparats så har fodret även där varit blommigt/mönstrat. Rompern kommer matchas med söta strumpbyxor och passande body till jul, har jag tänkt, men vi har redan hunnit använda den en hel del till vardags.

IMG_8058

Dolce Vita Design finns både på instagram under namnet @dolce.vita.design och på Facebook, och vill man göra en beställning går det finemang att göra det där. Josefine når ni även på mailen dolcevitadesignvasa@gmail.com

Rekommenderar varmt att ni går och spanar in hennes sida!
Där hittar ni så många alldeles ljuvliga kreationer! 

IMG_8060

I samarbete med Dolce Vita Design.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s