En personlig vagnmobil

Nu när vi är inne på ett litet handarbetstema här på bloggen tänkte jag att jag kunde presentera Miriams nyaste favoritleksak.

Att det bor en liten Pokémonnörd i mig är ingen hemlighet för er långtidsläsare, jag har älskat spelen, serien, korten med deras söta monster sen 1998, då jag fick mitt första spel och i samma veva lärde mig engelska. Att Veronica, den talangfulla tjejen bakom företaget Garnknuten delade samma intresse som mig var en sann lyckoträff – a match made in heaven. Vi hade ännu inte då skaffat någon vagnmobil då jag ännu letade efter den ”perfekta” och drömmen om de färgglada Pokémonfigurerna bodde nånstans inom mig.

IMG_8284

Veronica Lönnqvist är hemma från Jakobstad men bor i Vasa sedan 2013, företaget Garnknuten har hon drivit sedan 2015 vid sidan av sina textilslöjdslärarstudier.
Hon är virkdesigner och producerar mönster och ekologiska produkter som man kan hitta i hennes webbshop. (klick) 

IMG_8297
Veronica fattade genast vinken när jag berättade om mina Pokémonfunderingar, och föreslog att vi skulle göra en mobil av de tre första startermonstren från Gen 1 (jag vet, jag vet, säkerligen hebreiska för många av er), och jag fyllde i med att önska dit Pikachu också. Sagt och gjort!
IMG_8299
Efter en tid anlände mobilen i en brun papperpåse med Garnknutens logo på och jag kunde inte vara mer nöjd! Mobilen är gjord helt efter mina egna önskningar och måttbeställd så den ska passa till just vår vagn.

IMG_8304

Som bonus passade den även perfekt att hänga i Miriams babygym, så nu har hon dubbel glädje av den och får ligga och klämma på de fina figurerna hur mycket hon vill.

IMG_8305IMG_8315

Ni hittar även Veronica på instagram under @garnknuten och på hennes blogg med samma namn, där man kan hitta många av hennes alster samt olika mönster för de som är sugna på att pröva själv.

Om man, som jag, inte förstår sig ett dugg på virkningens ädla konst (trots att man försökt femtioelva gånger själv) så kan man delta i workshopen som Veronica kommer hålla den 28.1.2018 i Vasa, i samband med slöjdkryssningen med temat ”Virkat och stickat för bebisar”. Alla är välkomna, nybörjare som proffs. 🙂

Veronica kommer även finnas i Jakobstad den 9.12 under det mysiga evenemanget
Jul på Södermalm.

En reaktion till “En personlig vagnmobil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s