En natt hos Svartskägg

*Inlägget i samarbete med Hotelli Mustaparta Tornio*

I onsdags nämnde Tony att han började få ett visst behov av att fylla på sitt snuslager. Fick jag bestämma hade han slutat för fem år sedan, men det är inte särskilt lätt att övertyga en som snusat i över 15 år. I stället var jag kvicktänkt och tänkte att man ju kunde försöka göra en tumisresa av det hela. Ringde min mor och far och några samtal var det klappat och klart – mommo och moffa skulle komma och sova natten så länge vi tog en snabbtur till Haparanda och Torneå fredag till lördag.

Sagt och gjort, vi åkte iväg en bit in på fredagseftermiddagen när min mamma kom från jobbet, och var framme i Torneå vid 18 samma kväll.

IMG_8953 2

Vi hade glädjen att få bo på Hotelli Mustaparta, som enligt recensionerna jag kollat upp på Hotels och Booking var riktigt bra. Och vi blev verkligen inte besvikna!
Hotellet var enkelt att hitta till, precis intill köpcentret ”På Gränsen” och alltså väldigt nära riksgränsen också, så det var i princip bara att köra ut till bron. Parkeringen var dessutom gratis, vilket var ett stort plus. Utifrån täcktes det mysiga hotellet av nyfallen snö och ingången kantades av lyktor. Väl inne möttes vi av häftiga kontraster mellan läder, fällar, kristall, guld och obehandlat trä. Lobbyn var mysig och låg i anslutning till restaurangen, som vi även bokat bord till och var frukosten sen skulle serveras.

Och rummen sen! Vi fick Äiji-Iisakin Kapyysi, ett superiorrum på 35m2, och jag blev alldeles tagen av den snygga inredningen som här också följde den ovannämnda röda tråden, men samtidigt var väldigt modern. Lite flowerprints, massor av mjuka kuddar i sängen, varvat med plädar och dämpade toner. Blev så lycklig då jag såg ett kylskåp i rummet – de flesta hotell har börjat plocka bort sina och jag kan inte förstå varför! Badrummet var snyggt och fräscht!


IMG_8958

Sov som en stock i den 180cm breda sängen, och vaknade efter en oavbruten, 8h lång natt av en Tony som var ivrig att få gå på frukost. Så vi packade lite smått inför utcheckningen, och gick sen ner till den välfyllda frukostbuffén.

Det man kunde konstatera, gällande både maten vi åt på kvällen, och frukosten, var att man använt väldigt mycket rena råvaror i maten. Morgonmålet hade bl.a. olika typer av kallskuret, färskgröt, smoothie, korv och ”äkta” bacon – för den som gillar varm frukost (jag!). Självklart fanns också det ”vanliga” som brukar finnas på frukostbordet.
Middagen vi åt på kvällen var i övrigt grym! Så många spännande smaker, inhemska rätter som blivit uppgraderade och nya twister – helt super! Tony åt den godaste hamburgaren han någonsin ätit, och det säger en hel del.

In- och utcheckning var smidig och snabb, och personalen var alldeles suverän, trevlig och framför allt, äkta. Det var inte bara ett påklistrat leende som mötte en bakom disken utan alla man pratade med i personalen var sig själva, på ett väldigt företagsamt sätt.
Många var även flerspråkiga.

IMG_8989 2

Återvänder vi till Torneå är valet självklart, helt klart bäst valuta för pengarna, prislistan att döma!

Här kan ni själva ta er en titt på Mustapartas nya hotell med gammal historia.

2 reaktioner till “En natt hos Svartskägg

  1. Jag vann två kakbitar från kaffia före jul men jag vet om mitt mail kom fram och vilka uppgifter du behöver så jag skickar här och frågar nu till att börja med.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s