Nyförälskad

Vet ni, jag har gått och blivit nyförälskad i kalklitir! Antar att det grundar sig lite i det att jag så småningom påbörjat att färdigställa Miriams rum. Det var fint en stund, som babyrum, men nu när skötbordet inte behövs längre är det mest bara i vägen, och någon amningsfotölj behövs ju inte heller, så den fina, gröna IKEAfotöljen som står där nu måste hitta en ny plats. Känner att jag skulle vilja bli av med lite möbler och prylar, förnya mig. Huset som vi renoverade det i början av 2015 passar plötsligt inte in med de visioner jag har för vårt hem på numera 5 indiver (hunden inräknat).

IMG_9061
Två små barn har kommit till sen vi flyttade in, och då blir man plötsligt mer medveten om hur man vill och inte vill ha det. Vilket tar mig tillbaka till kalklitir.. Rummet som ska bli Miriams är målat i färgen antique rose, och just nu är jag så tacksam över att det är målat med just kalklitir, för färgen är ekologisk och doft- och giftfri, och det känns så skönt att ha en sån färg i ett barnrum. Mer och mer försöker jag undvika alla sorters gifter, i såväl mat som sakerna som används i hemmet, främst då rengöringsmedlen och leksakerna. Väggfärg är det ju alltid si och så med, men numera finns det så många giftfria alternativ på marknaden att det känns väldigt lätt att välja. Och så är det ju så otroligt vackert!

IMG_9062
Blir alltid alldeles lugn när jag kommer in i Miriams rum. Hennes rum har alltid det bästa ljuset, och det kompletteras så fint med den levande kalkfärgen på väggarna. Och jag som hatat rosa under två tredjedelar av mitt liv kan ändå inte annat än älska denna färg, och även om rummet en gång målades för att vara mitt kontor, känns det så självklart logiskt att det är Miriam som ska bo här, som om rummet väntat på henne.

Jo, jag inser ju såklart att hon troligen kommer bli en riktig pojkflicka, som helst av allt spelar fotboll eller streethockey med kusinerna (hittills är alla pojkar), men jag tänker, att hon får väl säga till när hon önskar andra väggar än rosa, tills dess, så kör vi på det här..

IMG_9055

Och något som jag tidigare fått konstatera, men som jag konstaterar även nu, när Miss Bella fått flytta in, är hur otroligt bra Miss Mighettos prints gör sig med kalklitir! Åååh…

Har ni testat kalklitir? Och i så fall, vilken färg?

Miss Bella by Mrs Mighetto – Aveo.fi // Pom-pom, ljusslinga, boxar med gulddetaljer och leksak Jollyroom // Kalklitir väggfärg i antique roseAveo.fi //

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s