Sovande barn är nog ändå något av det bästa som finns

Som jag lovade så kommer här en liten uppdatering på hur det gick med Miriams sömnskola, nästan två veckor senare.

Redan fjärde natten började Miriam sova i ett streck fram till 4-tiden ungefär. Ibland lite längre, ibland till och med till halv 6. Ni måste förstå, att bara tanken på att Miriam skulle sova längre än tre timmar i streck var för två veckor sedan något så otänkbart att jag nästan kunde skratta åt tanken. Så att hon nu faktiskt sover mellan kl 20 och kl 04, och dessutom ligger både i djupare och lugnare sömn, det är något jag knappt tror på själv. Tycker det är helt otroligt.

Vårt största problem just nu är hur jag ska göra när hon vaknar 4. Jag vet att jag, med sömnskola, skulle kunna få henne att sova vidare fram till kanske 06, men när hon klockan halv 5 gråter efter mjölk, då tror jag faktiskt på att hon är hungrig, och 9 av 10 gånger hämtar jag flaskan så gott som direkt jag märker att hon inte kommer ge med sig. När man väl börjat få sova är man otroligt svårväckt, och även myyyycket tröttare när man väl störs i nattsömnen. Jag tar alltid upp Miriam ur sin egen säng, så att hon inte ska falla tillbaka i gamla mönster, och hon dricker upp i vår säng innan jag lyfter tillbaka henne igen, och då sover hon vanligtvis två timmar till.

Är verkligen så otroligt imponerad över tassmetoden, och så hemskt glad över att jag bestämde mig för att genomföra sömnskolan. Vi sover alla så mycket bättre nu! Fråga gärna om ni undrar över något?

30118491_10155629885543121_115225576_n

Vad har ni för erfarenheter av att sömnskola era barn, och vilka metoder har ni använt?

En reaktion till “Sovande barn är nog ändå något av det bästa som finns

  1. Skönt ni får sova bättre allihopa 👍 vår dotter 3,5 år har nog sovit helt okej men vaknat oftast 1-2-3 gånger och behövt på pottan då hon sov i vårt rum i egen säng. Flyttade inte henne till eget rum för orkade bara inte behöva gå till andra ändan huset varje gång hon vaknade. Men nu ca 1 månad sedan flyttade hon till sitt eget rum och faktiskt sover hon bättre, eller om det beror på att jag vaknar inte av minsta lilla ljud. Många nätter har hon varit 1 gång på pottan men ca 4-5 nätter har hon sovit hela natten 20-8 utan att alls vakna 🤗 så otroligt skönt, får väl passa på att försöka sova ordentligt nu 1,5 månad för sedan kommer det en liten lillebror som antagligen vill ha mat mååååånga gånger varje natt 😑😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s