My morning routine

Innan jag började jobba som konsult var min kvällsrutin tvål och vatten, och samma bokstavligen gnuggade jag in i ögonen för att få bort sminket när jag inte hade någon billig, oljig sminkborttagning (som ändå bara lämnade en fet hinna på huden) nära till hands. Min hud såg såklart ut därefter, den var torr, irriterad, skör och jag hade stundvis atopiska utslag runt ögon, på halsen och runt munnen. Dessa var inte bara röda och kliade, ibland var de så inflammerade att det kom var ur dem.

Visst hade man prövat lite olika produkter, ni vet, de där storbutiksprodukterna som vi alla någon gång fallit för tack vare genialisk reklam (har senare fått lära mig så mycket skrämmande fakta om just dessa massproducerade produkter att jag kunnat rädda andra från att falla i samma grop), men de torkade bara ut huden ännu mer och till råga på allt fick jag också finnar på grund av produkternas starka  ”rengöring” och bortfall av fuktkrämer som balanserade huden. Hello, ond cirkel!

Ni kan ju tänka er att det var rätt svårt att starta någon ny rutin för någon som inte orkat bry sig tidigare. Men jag bestämde helt enkelt för att ge produkterna 3 månader, för jag fick veta att det ungefär är den tiden som behövs för att ett slutgiltigt resultat ska börja märkas. Min lösning var att hela tiden ha framme produkterna, och se där, det tog mig inte längre än 2 minuter varje morgon och kväll. På och av – enkelt!
fghkTänkte väldigt kort berätta lite om produkterna som startar mina morgnar. Använder en hel del tillämpningsprodukter som serum, mask och micropeeling också, men dessa produkter ni ser på brickan är de som hänger med morgon och kväll: 

 • Tuben högst uppe till höger heter 3-in-1 Cleanser, och är som namnet säger en rengöring med 3 olika fördelar. Rengöringen banar alltid väg för fuktkrämen och dessa två borde alltid gå hand i hand. Man kan inte förvänta sig ett bra resultat eller en välmående hy utan endera av dem – you need both, fick jag lära mig. Rengöringen finns i två olika formulan för att passa din hudtyp och tar bort smuts, smink och orenheter som samlats under dagen, den fräschar även upp ansiktet tack vare inbyggt ansiktsvatten och så exfolierar den huden då den innehåller små, små korn som stimulerar blodcirkulationen i huden. Detta får inte förväxlas med peeling som bara bör användas runt 3 gånger i veckan. Rengöringen använder jag morgon och kväll.
 • Vill man ha en ännu effektivare rengöring (85% effektivare än för hand för att vara exakt) så kan det vara smart att investera i en rengöringsborste. Borsten på brickan heter Skinvigorate och lanserades förra året. Den milda, men ack så effektiva borsten används i samband med rengöringen, precis som tandborstning – morgon och kväll. Den tar som sagt bort smuts ääännu effektivare, och tar även skonsamt bort döda hudceller, sätter fart på blodcirkulationen och ger nytt syre åt huden. Borsten tvättas sedan av med ljummet vatten och eventuellt en mild tvål på några sekunder och ett borsthuvud klarar du dig på ungefär 3-4 månader. Själva maskinen är batteridriven och vattentät, så latmasken jag använder ju denna i duschen allt som oftast – två flugor i en smäll. I förpackningen kommer två borsthuvuden, två batterier och borsten har ett års garanti.
 • Den mindre tuben är fuktkräm, Age-Fighting Moisturizer. Åldersförebyggande produkter rekommenderas att man börjar använda efter 20-strecket, och jag med mina snart 25 år på nacken vill ju såklart bibehålla min spänstiga hud, så för mig är det här produktsetet givet, även om vi har ett annat set som ger liknande fördelar som detta, minus de åldersförebyggande egenskaperna då.
  Fukten finns också den i två olika formulan. Men båda två hjälper huden att bibehålla dess naturliga fukt, håller huden spänstig och mjuk och slätar ut fina linjer och rynkor.
 •  hkfy
  Och denna toner alltså! Moisture renewing freshener.
  Kan inte vara utan den efter att jag väl korkade min första. Använder den mellan rengöring och fukt och den hjälper verkligen till att både rengöra och hjälpa huden att suga i sig alla goda fördelar fuktkrämen har. Huden känns så mjuk och skön och samtidigt uppfräschad efter att jag satt på denna!  Denna blev verkligen min riddare för att få preggohuden att komma i balans.

  ghcOch så kära eye make-up remover som förstås hör till kvällsrutinen och inte morgonrutinen. Denna är nr. 1 på världslistan just nu och jag säger bara som alla andra, när du väl prövat den går du inte tillbaka till någon annan – denna förtjänar ett helt skilt inlägg så jag återkommer om denna.

En reaktion till “My morning routine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s