En meter ren kärlek

Igår gick vi in i vecka 27, vart sjutton försvinner alla veckor, det går ju i racerfart! Snart har vi ju en liten unge hos oss. Igår var det också tidig väckning då vi skulle på hälsogranskning. Jag skröt om energin som tycktes ha återuppstått, om de minimala krämpor jag haft hittills och över hur duktig jag ändå varit att hålla borta sockret till stor del. Ha! Eftersom vi vaknade tidigt och min aptit inte kommer förrän någon timme efter väckning så stjälpte jag bara i mig ett glas juice och en åt en banan och tror ni inte urinprovet visade ett halvt plus – sockerbelastningstest, nästa! Jag som trodde jag skulle slippa… hmpf.

Som om inte det vore nog så bet den där förbannade utmattningen till ordentligt idag då jag inte aaaalls skulle ha tid för något sådant. Vi har haft besök hela dagen av mamma och farmor och farfar som hjälpt till med att städa, måla och ordna här inför nästa veckas fester. Jag kände mig som ett sömnberövat vrak, med uselt humör dessutom. Och så har svanken krånglat i några veckor nu och idag tycks den ha blivit ännu ett steg sämre, vilket gör trappor, böjningsrörelser och lyft till en pina! Jag hatar att klaga, men det blir ju en del stön och stånk och kvidande läten här ändå som min man måste stå ut med – stackarn! gadfg
P
å hälsogranskningen var läget annars bra! Bebisens och livmoderns växtspurt hade avtagit lite och nu åkte jag lite neråt på kurvan, efter att ha legat precis i övre kanten de två senaste besöken. Vikten hade ökat med ca 700g i veckan och låg nu på 66,5kg – hela 13kg från min startvikt! Hemoglobinet hade också, tack vare kreuterblodsaften jag druckit gått uppåt lite så det är jag himla glad för! Skönt att något går åt rätt håll!

Igår kväll ville vi också testa mäta omkretsen på magen, och japp, precis 1 meter mätt över naveln kom vi till! Ett symboliskt mått. 🙂
Lill*n i magen har också en hel del aktivitet ännu, dygnet runt och oberoende av vad jag pysslar med, okej, lite ivrigare är h*n ju när det är läggdags för mig eller när jag halvligger på rygg, men värst är det ju när h*n lägger sig på tvären, vilket sker rätt ofta just nu. Känns som att allt plötsligt får supertrångt där inne och magen blir helt knölig och hård! Då kan man tydligt känna en liten rumpa eller ett huvud trycka ut, vilket är rätt mysigt, men ganska obekvämt.

Nu ska jag hänga min första tvätt babykläder, sen blir det soffläge resten av kvällen med ett nyaste numret av Applause! Aaah, detta kvartals nyheter! Säger bara WOW!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s