Hund och bebis. Hur gick det för oss?

Några av er ställde frågan om hur det gått med Rosa och hur hon hanterade nytillskottet i huset.

Måste medge att jag varit lite nervös över hur hon skulle reagera, några sömnlösa nätter har det varit och tankar man inte kunnat släppa. Tänk om hon inte accepterar honom? Tänk om hon blir avundsjuk? Tänk om hon blir hotfull och vaktande av sig mot besökare? Tänk om, tänk om, tänk om…

Tony fick till slut säga till på skarpen. Han övertygade mig om att vad som än händer är han fullt inställd på att vi fixar det, och tyckte jag skulle sluta ta ut saker i förväg.

Och hur gick det då? Jo, helt fantastiskt bra, hittills. Redan på BB hade jag tagit med mig tygbitar som vi satte i E’s säng. När Tony sen åkte på ärenden så körde han alltid förbi svärföräldrarna där Rosa var och höll en tygbit i handen när hon mötte honom i dörren. På det sättet började hon förknippa det positiva med att Tony kom med lukten av E från tygbiten.
När vi sen kom hem med E ställde vi direkt bilstolen mitt på golvet, och utan att göra någon stor grej av det lät vi Rosa i lugn och ro snusa på honom. I början var hon så nyfiken och spänd att hon skakade. Men det gick fort om.

image

Idag är det så roligt att se hur glad hon blir när vi kommer hem, och att hon väntar på att vi ska sätta ner bilstolen så hon får ge honom en snabb puss. Och häromdagen när jag var ute med henne och vagnen och jag lämnade E ute för att sova så tänkte hon sitta kvar och vänta tills jag tog in vagnen. Fick dock inlockat henne med lite godis. Viktigt för mig är det att hon förstår att
det inte är hennes uppgift att vakta honom, och när gäster kommer gäller samma sak. Hittills har hon inte visat minsta tecken på vaktighet, men tar snarare emot all uppmärksamhet hon bara för av våra besökare.

image

Hon är rätt oberörd av hans skrik, men blir orolig om han gråter för länge, och kan då hoppa upp bredvid en och picka på en, eller så kryper hon under soffan. 

Vagnen har det gått jättebra med, gjorde ingen big deal av det utan gav bara henne kommando att ”gå fint”. Det underlättat ju om man lärt hunden det.

Har ni mer frågor om hur vi gjort? Shoot!

image

En reaktion till “Hund och bebis. Hur gick det för oss?

  1. åh va härligt att det har gått så bra! hoppas på samma här, tänkte också ta med något till bb som sen vår lilla hund kan få dofta på i förväg innan de träffas.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s