Morgonpump

God morgon! Sitter och har egentid i form av bröstpumpning i badrummet. Min handpump gick sönder i måndags så nu har jag investerat i en elektronisk. Blir ju en hel del pumpande här hos oss och visst skulle det ju vara lättare med ersättning, men trots att jag redan ”berövats” möjligheten att amma, vilket skär i hjärtat lite ännu, så ska han banne mig inte bli berövad på bröstmjölken för det!

Visst är det mycket tyngre såhär, särskilt nattetid eftersom jag inte kan gå och lägga mig direkt efter att han somnat om då det ska pumpas ut ny mat. Och med elektriska pumpen känner man sig ännu mer som ett boskap. Men med vilja går allt.

image

Liten häromdagen i en av sina nya filtar som skickades ända från Colorado, där min morbror och hans familj bor. Bortskämd typ det här, flera gånger i veckan har han överösts med gåvor. Men det är så fint att veta att andra också tänker på ens barn.

Något jag kan sakna med att vara gravid är att få sova en hel natt. I och för sig har T kompenserat med att ge mig sovmorgon i stället, vilket är den lite lyxigare delen med flaskmatning. Men att sova på natten, i ett streck… åååh…

6 reaktioner till “Morgonpump

 1. Hur många ml pumpar du ut per gång? Tycker det är svårt att veta hur mycket som behövs de gånger jag pumpar. Förståss äter alla bebisar olika mycket men 🙂

  Gilla

  1. Jag pumpar ut allt jag bara har för att inte få mjölkstpckning , dessutom kommer ju bästa mjölken på slutet. Sen har vi ett lager i kylen. Han äter olika från dag till dag, ibland har han ”ätardagar” och då gäller det att pumpa varje gång efter att han ätit för att hålla uppe mjölkproduktionen. I början tyckte jag att jag hade enormt mycket mjölk, men vartefter han blev äldre så åt han ju mer också, och vi blev till och med tvungna att ge ersättning några gånger då jag inte hann med i produktionen, så mitt tips är nog att försöka följa hans matvanor ganska långt vad gäller pumpandet. 🙂 Så hålls flödet på en bra nivå.

   Gilla

 2. Oi va bra att du lyckas med pumpen! Jag försöker pumpa så att vi har att lägga i frysen, men alltså jag får med god tur 100 ml per gång och det EN gång om dagen 😂

  Gilla

 3. Mu vet jag ju inte varför amningen krånglar, men har du provat amningsnapp? Det funkade för oss då min tjej var för trött att äta i början, då fick hon bättre grepp. Idag äter hon utan den. Jag kan också rekommendera ”amningshjälpen” på facebook. Bra grupp me alla frågor! 🙂 (jag kan lägga till dig om du vill) grattis till killen annars!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s