Nya prioriteringar

Vet att det finns många som väntar på nästa del i förlossningsberättelsen, den finns ständigt bakom örat, men anledningen till att den inte kommit upp ännu är enkel; jag har bara inte tid.

E är inne i ett utvecklingssprång nu, femveckorssprånget gissar jag. Klängig som bara den och jag skojar inte när jag säger att jag inte sovit sen halv 3 inatt och att jag åt min första måltid (nästan en hel smörgås) klockan 15:30. Killen sov inte en gång idag, förutom 45 minuter i vagnen. Jag tror jag håller på bli galen, får man säga så? Det känns som att jag jobbar dygnet runt med en klimp som inte ens vet vad världen är för något ännu.

När man sitter mitt i natten och matar, så trött att man konstant nickar till, och det man tror ska bli en snabb matning förvandlas till 3 timmars nattande, och man står och gråter med ett piggt barn med guppande, nyfiket huvud hängandes över sin överansträngda axel. Då undrar man försiktigt om detta är något man skulle gjort om man i förväg vetat att det skulle medföra ca 5 timmars sömn i dygnet (om man har tur), att toabesöken kunde ske med en liten skrikande typ på armen, att allt som heter personlig hygien kommer få en helt annan innebörd, att hunger blir lättare och lättare att förskjuta osv osv..

Troligen hade man gjort det ändå. För sist och slutligen är barn en gåva. Men det är tungt, och man behöver få prata av sig åt någon, här funkar bloggen helt bra som ventilationssystem, förutsatt att man har tid att sätta sig ner. I bloggande stund ser det nämligen ut såhär:

image

Finner tröst i det att jag vet att allt är övergående. Och att det bara är att härda ut och ge så mycket kärlek man bara kan. Man kan inte älska sönder ett barn.

8 reaktioner till “Nya prioriteringar

 1. Sara jag känner verkligen med dig! Magknip, bebisar som inte vill sova och att själv inte få sova är ingen bra kombination! Då Colin hade magknip de första veckorna körde vi med Nan Sentitive ( men har förstått att du pumpar vilket såklart är bäst), reladroppar och Disflatyldroppar. Skippa fast d-dropparna ett tag eftersom det sägs att dom kan orsaka magknip. Bär mycket i magläge och jumppa med benen. Säkert har du hört dessa tips tusen gånger men tänkte iallafall dela med mig. Och sist men inte minst, det blir bättre! Jag lovar! Försök ta hand om dig själv också, du är viktig!

  Gilla

  1. Tack snälla Sofia! Aldrig roligt när babyn har ont! Det värsta som finns är när han ligger på min mage och ser mig i ögonen samtidigt som det vrider i hans mage. Blicken han ger mig mellan tårarna bara skär i hjärtat. Man skulle ju så gärna vilja göra något. Vi har gett Nan Sensitive ibland också, när jag inte hunnit pumpa, tycker det har lättat lite då. Och kolikflaskorna har varit super! Tack för tipsen, även om man hört mycket förr är det alltid bra att höra vad som funkat för andra. Hur länge hade Colin magknip? Och vilka d-droppar gav ni? Kram

   Gilla

 2. Vi hade EXAKT samma situation med vår son – ont i magen för det mesta och inte ville han nånsin sova heller. Lite bättre blev det när vi började ge honom babysemp lemolac och vi märkte stor skillnad när vi började ge vattenbaserade d-vitaminer. Har fått höra att de inte är fullt lika bra som de oljebaserade men jag tänker att det är bättre än ingenting. Vill inte ge honom nåt som han får ont av.

  När han blev 2 månader började han plötsligt sova riktigt bra på nätterna efter att ha sovit max 3 timmar per natt de första månaderna.

  Så vill bara du ska veta att det vänder, för när man är mitt i det känns det som man ska bli galen! Men det blir bättre 🙂 Sköt om er!

  Gilla

 3. Vid ca två månader lättade det och vid två och en halv blev han mycket nöjdare! Vi använde de som man får från rdg, men började med den först vid typ 6 veckors ålder och trappade upp på så sätt att vi gav en droppe varje dag en vecka, nästa vecka två droppar osv… Funkade för oss! Sköt om er!

  Gilla

 4. heja dej!! och tack för att du skriver sanningen och ingen rosenskimrande dröm. trots att jag sitter här gravid i v.33 vill jag hellre höra den ”bistra” sanningen än bäddas in i något fluff som sen bara kommer att ge mig mer ångest och gråt. förbereder mig mentalt(så gott det går…;))

  Gilla

  1. Ingen tjänar på att jag målar upp det! 😉 Hade själv fått höra hyr underbart det är och att jag ska njuta av spädbarnstiden för den är underbar och kort. Och den är underbar, för att han är underbar, men också sjuuukt tung och intensiv! Såklart finns det ju de dom har lyxbebisar som går som klockor, men jag tror att de flesta nog har det lika kämpigt. MEN, missförstå mig inte, för det är SÅ rewarding, redan efter en månad börjar babyn så småningom också ”svara” på allt du gör för den. Och all kärlek du ger får du tillbaka, förr eller senare! 😊 lycka till med sista delen av din graviditet, och fast det låter klyschigt, njut av att kunna sova och se en film utan avbrott, för hur mycket jag än hatade att vara gravid så skulle jag ge MYCKET för en heldag i sängen. Kram på dig!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s