Nu har E fått sina namn

Igår var det alltså dop. Jag, T och E hade sovit en braknatt och kom till en färdigt pyntad festplats – lyx! Tacka vet jag far- och morföräldrar!

På plats var ca 40 personer och med tanke på att vissa inte kanske vill synas i bild har jag valt att inte visa så mycket av gästerna. Bilderna är tagna av min moster och min kusin.

Namnet då? Jo, efter något velande fram och tillbaka fick han slutligen namnet
Tim Elmer Johannes.

Namnet Tim kom till oss på midsommarafton, när vi åkt in till förlossningen för kontroll då jag hade haft en blödning. På vägen tillbaks till sommarstugan sade vi nästan i mun på varandra att det nog är en liten Tim där inne.

Elmer var i grund och botten ett ”arbetsnamn”, ni vet, istället för Bullen, Grodan, Kulan, Bulan osv… Det var Tonys far som började med Elmeri, och när han väl var ute kunde vi inte släppa det, tvärtom, han såg ut som en Elmer. Så trots att Tim står först blir Elmer hans tilltalsnamn.

Johannes hette Tonys morfar och även Tony i andranamn, så det får gå vidare. Roligt är ju att i det namnet finns även min fars namn, Johan. Och själv heter jag Johanna i andranamn, så Johannes kändes logiskt.

DSC_0138

Så Elmer blir namnet vi i fortsättningen kör med i bloggen också. 🙂
Gårdagens lilla prins ligger för tillfället och snokar bredvid mig, rätt förkyld har han blivit, främst näsan är riktigt täppt, och jag får inte riktigt nässugen att funkar heller. Hur brukar ni underlätta andningen för snoriga barn?

6 reaktioner till “Nu har E fått sina namn

 1. Saltvattendroppar i näsan hjälper! Det lättar också när bebin har slem i halsen… Åtminstone för vår tjej 🙂 O så höjd huvudända i sängen om han sover i egen, o luftfuktare kan vara bra att ha 🙂

  Gilla

 2. Så underbar han är , lilla Elmer, och en så vacker och fin och varm familj han får vara en del av. Jag får så heimdryyyft då jag ser er alla. Du vet att jag kommer störtande så fort jag landat! Gott att höra att ni fick sova. Var nog så med er både före och under. Var ni i Mikaelssalen?

  Gilla

 3. Spruta in bröstmjölk med en spruta i näsan. (Inte bara droppar utan mycket tills det löst upp sig) Kan va lite obehagligt men det lättar och har även avsvällande effekt. Och att sova ute har hjälpt för vår lilla.

  Gilla

 4. Vilket undebart namn han fick!
  Kan tipsa om att droppa några karmolisdroppar på en tygbit som du sätter i närheten där han sover.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s