Baby-zonterapi

Vi hade en zonterapeut här igår som gick igenom Elmer från topp till tå. Hon behövde bara känna på honom lite för att konstatera hur spänd han var och hon var inte alls förvånad över att han hade så trög mage.

Det vi märkte så gott som direkt efter att hon gått var att något började hända i Elmers mage. Gråten var annorlunda, ännu har det inte kommit ut något, men jag hoppas att det sker något under dagen, och om det inte lossnar ännu skulle hon komma en andra gång. Dessutom har han sovit betydligt bättre inatt, det kan ju bara vara en slump också, men vi ska hoppas att det håller i sig. Zonterapeuten sa att det oftast brukar räcka med 1-2 gånger för att besvären ska gå om, ibland 3 gånger ifall babyn är riktigt spänd. Fick även lite självhjälpsråd så att jag senare kan massera Elmer vid behov.

Man såg verkligen att han njöt av behandlingen, vissa gör det, vissa ej, sa terapeuten. Men jag hoppas att det här kommer ändra lite på hur vi har det här hemma.

5 reaktioner till “Baby-zonterapi

  1. Hej! Tror du att du kan skicka zonterapeutens kontaktuppgifter åt mej? Har en 5 veckors grabb här hemma som skriker mest hela tiden o magen bråkar 😦 hoppas de börjar lätta för er snart, de e ju så jobbigt att se när de har så ont!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s