Ett gyllene tillfälle för er som är gravida eller planerar på att skaffa barn!

image

Hej från trampcykeln!  Satt just och läste Carros inlägg om att hon ska ha en doula inför sin kommande förlossning. En doula är något jag själv troligen kommer ha inför min nästa förlossning och tänkte att detta kunde vara ett gyllene tillfälle för er som inte vet så mycket om doulornas arbete eller för er som själva funderat på att ha en doula.

Jag har en bekant till mig som är doula och nu har hon lovat ställa upp på en frågestund angående det hon gör, med andra ord är detta perfekt för er som vill veta mer att bombardera henne med frågor beträffande allt som har med doulajobbet att göra! Frågestunden kommer vara öppen till fredag och kort därefter kommer svaren. Så sätt igång och släng in frågor här i kommentarsfältet eller på sarajohannarasmus@gmail.com!

PS! Söker även en person som haft en doula, vill du ställa upp på en frågestund så hör av dig till mig på sarajohannarasmus@gmail.com!  😊

Annonser

8 reaktioner till “Ett gyllene tillfälle för er som är gravida eller planerar på att skaffa barn!

 1. Jag har varit med i folkhälsans doula verksamhet i snart 4 år och blir riktigt glad och varm varje gång jag hör nån nämna/ prata om doula. Alla mammor/par jag varit doula för har varit så tacksamma över att de haft nån att prata med under graviditeten och haft en extra stödperson med under förlossningen, vare sig det då varit en ”riktig” doula eller nån egen bekant. Många tror att det är endast de som råkat ut för komplikationer före/under förlossningen eller som blivit traumatiserade på nått sätt av tidigare förlossningar som väljer att ha doula, men det är ju faktiskt vem som helst oberoende av tidigare erfarenhet, ålder, kön eller tillstånd som kan välja att ha en doula i nått skede av graviditeten eller vid förlossning. Oftast ses det nästan mer som en positiv sak att paret och doulan inte är bekanta sen förut, doulan ska ju anpassa sig efter parets önskemål och råkar de vara bekanta sen förut kan det bli så att doulan är lite för ivrig och kanske tar för sig lite för mycket i nått skede. Och som doula får man ju också vara förberedd på att tider och planer ändras, fast det först är tänkt att doulan ska med på förlossningen så behöver mamman/paret absolut inte känna sig dåliga om de sen trots allt väljer att föda utan doula. En doula känner sig alltid så hedrad över sitt uppdrag så man varken vill eller hinner bli bitter eller besviken över något 🙂 och eftersom ja vet de e många som duktigt följer med här på bloggen så uppmanar ja alla som ens funderar lite på att ha med en doula i nått skede att pröva på det och ta kontakt med någon, endera privat med nån bekant eller sen via folkhälsan. Det kan räcka med att man får dela sina tankar med nån annan endast en gång för att det ska ge ett mentalt lugn och öka välbefinnandet hos den väntande mamman/paret, sen får man se vad tiden visar och om behovet ändras. Som sagt, doulan är alltid anpassbar och glad över minsta lilla sak de kan hjälpa till med 🙂

  Gilla

  1. Som doula via folkhälsan jobbar man frivilligt. Folkhälsan har nu börjat ha skolningstillfällen ett par gånger/ år, men för övrigt får man nog ”bara joina gänget” och sen ta uppdrag först när man själv känner sig redo och när arbets/privatlivet tillåter, för man hamnar ju att sitta i beredskap om man ska med på en förlossning 🙂 vi träffas 1 gång/månad med vår kordinator och så har vi olika föreläsare/teman som vi går igenom för att öka och förbättra vår kunskap.

   Gilla

   1. Och skulle jag ha läst inlägget ordentligt hade jag kanske bättre kommit ihåg att det var en annan som ska besvara frågorna, och inte jag 😉

    Gilla

 2. Hur ofta träffar man den gravida kvinnan (och partnern) under graviditeten? Hur är det att vara med under någon annans förlossning som ”utomstående”? Känns det någonsin som att man är i vägen där i förlossningssalen? Hur tar barnmorskorna och övrig vårdpersonal emot en doula, är de endast positiva eller stöts det på någon negativitet nångång?

  Gilla

 3. Pingback: Tack! |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s