Full rulle!

Puh, alltså, det har verkligen varit all play no rest här de senaste dagarna. Förra veckan fick Elmer för sig att försöka svänga på dygnet efter att han tagit några rejäla dagslurer. Han skulle alltså upp redan vid 4(!!!) på morgonen. Nåja, efter några nätter av bokstavlig ångest från min sida (trodde jag skulle spy av trötthet och vaknade allt som oftast med ett ryck av att jag tappat flaskan och höll på att falla över Elmer där vi alltid sitter på sängkanten intill hans säng), så började vi sakta men säkert jobba oss tillbaka till lite normalare dygnsrytm, vi höll honom helt enkelt vaken om dagarna. Nu är det redan mycket bättre, han har dock återgått till 3 timmars-regeln och vaknar efter det schemat nu också, ganska på minuten. Förr kunde han ju dra sovpass på 5-6 timmar om natten, jaja, farväl, farväl sköna djupsömn (for now)!

12755020_10153510052328121_1254088436_o

Om dagarna sover han såklart mindre igen då, eftersom nätterna är bättre. Och han kräver massor av en om dagarna så hemmet ser verkligen ut som ett rent kaos. Saken blir ju inte bättre av att Rosa börjat sin hårfällningsperiod nu också, extremt dålig timing!

12773098_10153510052193121_680063258_o

Nåja, söta är dom ju att se på, båda två, så nog förlåter jag dom allt. Men jag börjar nog snart känna att en natt på ett hotell inte skulle sitta helt fel. Vänta bara… snart.

2 reaktioner till “Full rulle!

 1. Så jobbigt att han äter så tätt 😓 Abbe gjorde det också första veckorna när sonden togs bort och det var nog så tungt att stiga upp och gå o värma mjölk. Han hade dessutom jättejobbig reflux då (har nog ännu, men mycket mindre), så vi var tvungna att sitta med honom upprätt i typ en timme efter vi matat honom, håhå. Men sen gick han över till att bara äta en gång per natt och nu äter han oftast inte alls under natten, utan sista gången vid 21-tiden och nästa gång vid 7-8-tiden. Men han har nog mycket
  väsen för sig på nätterna så jag är nog vaken stup i kvarten iallafall.. Men det jag tänkte säga var att jag började stoppa tutten i munnen på honom istället för att ge honom mat där vid klockan 4 och då ”nöjde” han sig med det.. Jag gör det ännu för det mesta. Värt att testa kanske 😊 Och kanske ni kan turas om nån natt med matningen så du får sova en hel natt? Men kanske ni gör det 😊Vi har matat varannan morgon nu och det är alltid så skönt att veta att om jag matar nu så slipper jag stiga upp o fixa mat nästa morgon. Även om jag nog alltid vaknar, men jag får ligga kvar 😀 Dock har Simon börjat jobba nu, och lagom till det har Abbe även börjat äta igen en gång per natt.. Så fort man vant sig vid något så ändrar det. Har ni förresten börjat ge välling eller gröt åt Elmer (eller får man det vid 4 månader)..? Abbe blir ju 4 månader snart och jag tycker de ska bli så spännande att få börja ge lite annat än ersättning åt honom 😀

  Gilla

  1. Vad skönt att ni får sova så bra med Abbe! Och det är som du säger, det går i vågor och det ändrar hela tiden! Just som jag trodde att nätterna började bli lyxigare (för mig är 5 timmars sömn i streck lika lyxigt som hotell) så började han försöka vända på hela steken! Gaaah! Har testat det du tipsade om med tutten, men den funkar mest som uppehållare så länge jag hämtar mat.. 😀 Är jag för långsam får jag minsann höra! Har nog hittills tagit alla nätter, Tony vaknar inte, men då han har kvällsskift så har han tagit Elmer de flesta morgnar, vilket är jätteskönt för precis som du säger så vaknar man, men det är härligt att veta att man får ligga kvar! 🙂
   Vi har börjat ge smakportioner i form av batatpuré och morotspuré åt Elmer, gröt får man börja med vid 5 månader så det ser jag fram emot! Även om han växer bra (nästan 9kg!) så tyckte bm att vi kunde börja med fast föda då han gått på ersättning sen 2 månaders ålder. 🙂 Det var minsann spännande första gången, han visste inte riktigt vad han skulle tro! 😀 Finns ett klipp på det lite längre ner här på sidan. 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s