Att bada sitt barn

När Elmer kommit fick jag höra hur bra det var att bada babyn innan läggdags, att de flesta lärde sig att inkludera det i sin kvällsrutin och på så vis somnade de bättre.
Nu har vi ju inte varit särskilt duktiga på detta, i början visste jag inte hur jag skulle göra med den lilla kroppen, så min mamma gjorde det när hon var på besök de första gångerna (sant!). Men efter 2-3 gånger ville jag själv pröva och efter det så har det ju såklart inte varit något problem.

Måste säga att den måste åldern att bada Elmer i var kanske runt 2 månader, då var han lagom tung och hade en egen spänst i kroppen så han var lättare att hantera, nu är han en klimp på nästan 9kg som är allt annat än lätt att manövrera. Spädbarnsinlägget vi lånat ser han mest intryckt i, så jag får helt enkelt manövrera honom manuellt. Han har lärt sig plaska redan så man får verkligen räkna med att man blir rätt våt, och så har han upptäckt att det är roligare att ligga på mage i vattnet och då ska hakan hållas uppe för att undvika kallsupar. Badkarskanterna är också rätt roliga att greppa tag i och försöka dra till sig, blir ju omvänd effekt där som ni kanske förstår. Ska bli så roligt sen då han kan sitta själv och leka i badkaret! När vi skulle på babysim i lördags så visade det sig att de inte hade något just den lördagen, typiskt nog, så jag tappade upp vatten i jacuzzin i stället och redan det var sååå mycket roligare för då hade man ju Elmer på samma nivå och han bara njöt!

Ja, inte ville jag nu egentligen komma någonstans med detta inlägg än att det är värdefullt att bada sin bebis, och värt domdär extra minutrarna det tar att tappa upp ett bad. Och jag tror att de flesta mammor håller med mig när jag säger att det inte finns något mycket mysigare än en nybadad bebis.

En reaktion till “Att bada sitt barn

  1. hej! hur har ni gjort sen ni fick E, med skärmtid o egentid? vad gör babyn om ni sitter vid dator/ipad? är ni bara på sånt under tiden han sover? jag får så dåligt samvete om jag sitter framför datorn när han är vaken och då ”ensam” utan närhet och aktivitet. men kanske det är så alla gör??

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s