Jag ser dig

Fick en fråga i går kväll som jag tänkte att jag lika bra kan svara på i ett inlägg:

”hej! hur har ni gjort sen ni fick E, med skärmtid o egentid? vad gör babyn om ni sitter vid dator/ipad? är ni bara på sånt under tiden han sover? jag får så dåligt samvete om jag sitter framför datorn när han är vaken och då ”ensam” utan närhet och aktivitet. men kanske det är så alla gör??”

Hej!
Helt ärligt så har jag kämpat med detta också. Jag har faktiskt börjat göra så att jag inte sitter på datorn eller telefonen när Elmer är vaken och behöver stimulans såvida jag inte är mitt inne i något när han vaknar som t.ex. bankärenden, produktbeställningar, kundmejlen eller annat som är viktigt att få undan, då matar jag honom och byter på honom om det behövs, och är han nöjd för en stund så gör jag färdigt det jag höll på med.
Elmer är dessutom rätt krävande och high need och behöver rätt mycket mänsklig kontakt för att hållas nöjd, så problemet löser sig själv, jag skulle aldrig ens ha ro att sitta vid en skärm med en gnällande bebis på golvet.

Enligt mig så är vi ALLTFÖR kontrollerade av alla dessa skärmar och jag blir riktigt illamående när jag ser hur någon lämnar babyn på golvet och själv sätter sig med ryggen mot dem och tittar in i en skärm i stället. Jag vill att Elmer ska veta att han har mig där när han behöver mig och att när jag ser honom så ser jag honom till 100%. Jag vill aldrig att han ska tro att en skärm är viktigare än honom! Alla gånger lyckas det ju inte, och så är det ju i vardagen också, men jag försöker inkludera honom i allt jag gör just nu, såvida han inte är nöjd med att vara själv på golvet en stund.

Blogginlägg och sånt skriver jag på kvällarna eller när han sover dagslur, och så tidsinställer jag ibland så att de kommer lite mer utspritt, ifall jag just då har mycket inspiration.

IMG_2210.jpg

Hur gör ni andra?

För er som inte sett denna video så rekommenderar jag att ni kollar, en liten knäpp på näsan för de flesta av oss, och så well put.

4 reaktioner till “Jag ser dig

 1. hur gammal var E när ni började ge super d dropparna? o är ni fortfarande nöjda med dem? tack för svaret i detta blogginlägg, d e en ständig balansgång.

  Gilla

  1. Vet du, vi har precis just börjat ge d-droppar åt E igen efter att ha pausat flera månader, han tålde varken Bioteekin super-D, de från rdg eller Relativt droppar med D-vitamin i. Jekovit testade vi tidigare och den reagerade han också lite på förr fast den är den enda som inte är oljebaserad av dessa, men vi har trots det ändå börjat med dem igen, och de har funkat riktigt bra!

   Gilla

 2. Sara, jag blir riktigt rörd när jag läser din text och skulle vilja krama om dig, härliga mamma. Lyckliga Elmer med en mamma som lämnar alla skärmar för att SE honom och vara med honom. Can´t wait tills jag får se er. Varma kramar.

  Gilla

 3. Ska jag vara ärlig så är jag inte lika duktig som dig även om jag gärna skulle vara det. Jag har dåligt samvete när jag gör annat, speciellt under amningen blir det surfande, läsande och tv-tittande. Jag studerar också så en gång i månaden har O fått åka med till hfors och sitta med vid föreläsningarna. Då utgår jag förstås från O:s behov och går ut ur salen när han behöver uppmärksamhet men ja, igen sitter jag och (ofta och ammar) och samtidigt lyssnar på föreläsaren. Vid lek glömmer vi (pappan och jag) skärmarna och ser vår O. En förklaring, om än en dålig, är att vår O ammar länge 45-60 min och många gånger om dagen, om kvällarna blir det riktiga maraton, kan sitta från 18-22 med paus för när jag går på toaletten.. Så nej, jag tror ärligt jag skulle bli galen om jag skulle sitta å se på O hela den tiden. Men dåligt samvete har jag iaf.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s