Att somna själv

Halvvägs in på Elmers nattning ikväll konstaterade jag att jag banne mig skulle pröva något nytt än vår vanliga rutin, innan ikväll har nattningen gått till enligt följande:

– Pyjamas och ny blöja på runt 20:30
– Lamporna släcks och pilatesbollen dras in till rummet
– Jag småvaggar på pilatesbollen under tiden jag matar och nynnar för att lugna ner en kvällstrött Elmer
– När han ätit sig mätt tar det inte länge förrän han slocknar så jag sjunger några sånger och avslutar med Gud som haver barnen kär, och lägger sen ner en sovande son på sidan i sängen.

(ack dessa tider då han kunde somna lite varsomhelst och närsomhelst, lilla älskling.)

Nu har vi skaffat en sovpåse från IKEA, efter att ha hört mycket gott om dem, och där ska babyn tydligen sova på rygg, så med vetskapen om att denna kväll ändå skulle bli lite annorlunda så tänkte jag att jag lika gärna kunde prova något annat än ovanstående taktik, en mjukstart iallafall. Sagt och gjort, jag matade Elmer på pilatesbollen och sjöng under tiden, men så fort jag var klart så la jag bara ner honom på rygg i hans säng och lade mig bredvid honom i vår säng…

Resultatet? Först krånglade han en hel del, låg och grymtade och kämpade för att hålla sig vaken, men plötsligt blev det tyst. Han hade gjort det! Det var väl inte så svårt?

Så nu när Elmer gått och lagt sig är jag nästan sugen på att göra det samma, han har nämligen börjat stiga upp runt 3, 4-tiden, så jag har vakat sen runt 3 inatt, jag kunde seriöst somna upp och ner,sömnbristen är total. Give me more SLEEEEP!!!! IMG_0045(Men nog är han ju alldeles underbar nu med!)

Btw, den uppmärksamme märker att det hänt något med skänken där bakom, i morgon berättar jag vad…. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s