Elmer 4,5 månader

Förresten, vi var hos läkaren och rådgivning i fredags, allt såg bra ut. Elmer följde sin kurva och som nästan 4,5 veckor gammal vägde han 7980g och var 66cm lång. Det börjar kännas i armarna att bära omkring på honom med andra ord, men det syns också! Vi var på ett träningspass jag och min moster i lördags, och armarna var egentligen det enda jag kände att jag hade kontroll över!

Elmers sömnrutin ser ungefär ut såhär just nu:

Vaknar: 06-tiden.
Första tuppluren: Runt 09-tiden i ca 45 minuter.
Långluren: Börjar på förmiddagen, mellan 11 och 12:30, beroende på hur han sovit tidigare, sover ca 1h eftersom vi nästan aldrig lyckas få honom att äta förrän han ska ut, vi matar honom iklädd hans overall och så ut i vagnen igen, där oftast sover åtminstone 1,5-2 till. Brukar ha sovit färdigt runt kl:16/17.
Kvällstuppluren: Tas runt 18:30-19, räcker högst en halvtimme, sen är han vaken till klockan 9 då jag börjar natta honom, badar eventuellt, byter blöja och sätter på pyjamas, och sitter med honom i famnen, guppandes på Pilatesbollen och sjungandes på alla sånger som dyker upp i mitt huvud samtidigt som jag trugar i honom mat…
Natten: Somnar oftast mellan 9 och 9:30, vaknar tyvärr första gången nästan direkt efter 3 timmar, och så fortsätter det sådär hela natten, fram till klockan 05:30 ungefär…
Just nu är jag inget vidare nöjd med nätterna, så jag hoppas det börjar svänga snart.
Han får ett fast mål om dagen hittills, snart ska vi börja med en helt ny smak.
IMG_2144

Elmer börjar bli allt mer njutbar, det började egentligen i 3 månader-åler redan, men just nu blir det bara bättre. Humöret är som minst stormigt vad det någonsin varit, inga plötsliga humörssvängningar längre. Hans tålamod när det gäller mat är mycket längre, och han visar tydligt när han är trött genom att gnugga sig i ögonen och börja flacka med blicken. IMG_2117

Han pratar massor sen en vecka tillbaka, en hel drös med olika ljud, skrik och läpprörelser, Rosa blir allt mer nyfiken på honom och han älskar att se på henne! Han är inte heller världens enklaste att sätta blöja på längre eftersom han är i full gång med att lära sig att svänga sig, och lyckas gör han nästan varje gång själv, det behövs bara en liiiiten liten puff från vår sida. IMG_2093
Tillvidare är han ett riktigt famntroll, särskilt om man bär runt på honom, han sitter ogärna still, särskilt inte bakåtlutad, helst skulle han ju vilja sitta, och blir ganska lätt frustrerad om han inte får det. Därav har vi introducerat sittern mer och mer när vi behöver få något gjort t.ex. i köket, han sitter rätt nöjd och ser på oss, så länge man flaxar med armarna eller busar lite med honom däremellan.

Nu använder harn 68:ans kläder, men jag har redan laddat upp lite med 74:or och till och med med några 86:or. Skönt är det dock att han inte växer lika fort som i början, hann ju knappt använda alla kläder förrän en ny storlek introducerades.
Mitt tips till er som väntar smått – köp kläder i 56:ans storlek direkt! Skippa 44 och 50, dom växer såååå snabbt i början, bebisarna alltså. 😉

2 reaktioner till “Elmer 4,5 månader

  1. Det är så olika hur babysarna växer. Vi då igen använde storlek 50 i en månad både åt sonen och dottern! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s