Liten blöjrecension

Pampers Baby-Dry, 12,89€ för 52 st. på Tokmanni. Nästan 0,25 cent styck.
Lovar upp till 12 hour of dryness. Med andra ord ska dessa funkar bra som nattblöjor. Skulle nog inte låta Elmer gå 12 timmar med samma blöja, inte ens en hel natt. Men dessa blöjor har vi haft absolut minst olyckor med, otroligt bra uppsugningsförmåga, om än lite geléaktiga när de är fulla och så luktar de lite för ”rent”, lite konstgjort med andra ord. Dessa har vi dock använt längst och mest och Elmer har aldrig haft blöjexem eller blivit röd om rumpan i dem. Numera använder vi dessa bara som nattblöjor eftersom vi vill vara lite inhemska…

 

Muumi Baby Maxi  10,29€ för 46st på Tokmanni. Nästan 0,22 cent styck.
Blöjan vi använder dagtid numera. Dessa blöjor är snälla mot naturen och man märker att de kommer från ett seriöst företag, som också är det enda företaget i Finland som tillverkar blöjor. Förpackningen är till och med biologiskt nedbrytbar och produkten är svanenmärkt om jag inte minns fel. Dessa innehåller varken ftalater, klor eller andra doftämnen och de doftar rent och nästan lite papprigt. Dessa har läckt om nätterna när Elmer legat på sidan, men dagtid har vi aldrig haft olyckor med dem. Just nu har de erbjudande fram till 31.3 där man får Mumin-påslakan efter att man köpt 10 förpackningar.


Libero Touch 16,99€ för 38st på Kauppahalli24.fi. Nästan 0,45 cent styck!
Liberos nyaste tillskott! Vi använde först Liberos newborn-blöjor, och de både läckte och så upplevde vi dem lite styva och hårda, därav bytte vi till Pampers. Dessa blöjor är dock helt annorlunda än sina föregångare och är mjuka, följsamma blöjor som inte har någon doft enligt mig och en mjukt naturvit, ren färg. De är också mycket tunna men har trots det aldrig läckt för oss, vårt självklara val om det inte varit för priset, som nästan är dubbelt upp gentemot de andra två alternativen.


Hoppas jag kunnat hjälpa någon i blöjdjungeln,
låt mig veta om det är något annat ni vill att jag testar! 🙂

8 reaktioner till “Liten blöjrecension

 1. Vi använder endast mumin! Inhemskt och fungerar bra 🙂 har provat libero men ja.. vi vill nog hålla oss till mumin! 😁

  Gilla

 2. Har konstaterat med mina vänner som också har barn att liberos blöjor har en tendens att läcka för pojkar och pampers har en tendens att läcka för flickor. Låter kanske långsökt men vår gemensamma erfarenhet tyder på det 😃

  Gilla

  1. Har samma erfarenhet. För oss är Pampers det självklara valet för att Libero läcker (har en pojke). Medan min syster upplevt tvärtemot och hon har en flicka.

   Gilla

   1. Tänkte precis skriva samma! Vi har testat libero och pampers och mumin, men libero är definitivt bäst för oss och vi har en flicka. Har hört att de som har pojkar gillar pampers bättre. Jag tyckte att pampers luktade jättemycket? Mumin var alldeles för skarpa tyckte vi, men tur att det finns olika sorter för olika smaker 🙂

    Gilla

 3. Vi har testat alla de där också, Mumin gjorde Sagas rumpa liksom… skrynklig??? Libero gav grymma utslag o läckte då när hon var pikuliten och använde dem två veckor. Pampers är bäst för oss. Gillar hur blöjor är en så stor grej på nåt sätt, nån frågade mamma då Saga var nyfödd om vi hade HITTAT VÅRT BLÖJMÄRKE REDAN. Inte ”Mår hon bra?” eller så 😀 Men nej. Blöjor.

  Gilla

 4. Vi använder också mumin åt dottern nu, dag som natt. Men åt sonen funkade inte mumin alls, där var det libero dagtid och pampers baby dry nattetid! 🙂 Muminblöjorna har blivit ”skönare” (mjukare) än vad de var på 2013 när vi testade dem första gången… 🙂

  Gilla

 5. Och vi har två söner och har provat det mesta på äldsta sonen, överlägset bäst tycker jag att Liberos blöjor varit, inga läckage här inte som andra skrivit om? Och när pyjamasen ibland varit våt efter en natt har jag kollat kilon på blöjor, och javisst, det var dags att börja med nästa stlk. Men hallå, ifall ni har knyckiga nätter för tillfället så lämna bort onödiga blöjbyten på nätterna. Bajsblöjor måste bytas förståss, men att börja byta bara för ”lite” kisi råder de ju t.o.m på rådgivningen en om att sluta med – babyn vaknar till mer i onödan bara! Rätt sorts blöja håller nog babyn torr natten igenom. (Heja Libero igen!)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s