Som ett maratonlopp

Läste denna artikel om påfrestningarna kroppen går igenom under en förlossning, i artikeln påstår de att det är tyngre att föda barn än att springa ett maratonlopp. Kan nog tänka mig att det är sant, åtminstone är det mer påfrestande för kroppen.

I artikeln nämns också det faktum att man inte kan förvänta sig att kroppen ska återhämta sig på bara någon månad, och att enligt en studie drabbas 41% av alla kvinnor  av muskelskador kring bäckenet vid en förlossning, varav 15% får bestående skador. Hua!

Min far, som är naprapat sade åt mig att jag får räkna med  att kroppens återhämtningstid är lika lång som själva graviditeten, och att man trots att det känns bra behöver ta det lugnt när man börjar träna igen för att kroppen ska ”hinna med” och inte ta skada. Inkontinens och andra svårigheter är inte ovanligt för de som börjar för hårt för snabbt.

Hur påverkades era kroppar av förlossningen? Finns det någon här som klarade sig helt utan skador, och tvärtom, är det någon som fått men för livet? Hur snabbt satte ni igång med träning, och när började ni känna er ”återställda” igen?

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s