Zittra

Det här är Zittra, eller Berit, som Tony kallar henne. Zittra är en burnmaskad Helig Birma, henne ägare blev tvungen att ge bort sina katter och eftersom vi tidigare tagit en av deras katter blev vi erbjudna denna efter att jag hört mig för. Zittra är lite rädd just nu, inte så konsigt om man i 6 års tid bott bland tjugotalet katter och plötsligt landar hos en familj med både hund och bebis. Men hon är oerhört vacker och jag tror nog att, bara vi ger henne lite tid och kärlek, så ska det nog gå riktigt bra. Rosa är bara så fruktansvärt nyfiken, och intensiv i sin nyfikenhet, så stackars missen får aldrig riktigt någon chans att se sig om förutom på natten när alla sover.
Zittra trivs för tillfället bäst i ett av våra klädskåp, eller i Tonys famn, tror att hon ser Tony som sin beskyddare, och det lustiga är, att trots att Tony aldrig riktigt varit vidare förtjust i katter så har han tagit denna under sin trygga vinge, och är så öm och snäll mot henne. Ni får med andra ord bättre bilder på henne när hon blivit lite tryggare här hos oss.

Sen tidigare har vi Peppi, hon hade ett skönhetsfel och kunde inte använda som utställningskatt, för oss var det ju ingen som helst skillnad, så 2008 fick hon ett nytt hem. Hon spenderade första veckan under soffan, och sen blev hon supermysig, så jag har höga förhoppningar på att allt går bra med Zittra. I sommar, på min födelsedag, blir Peppi 9 år gammal. Peppi är till skillnad från Zittra, blåmaskad, och något större. Dessutom är det som om hon vuxit sen hon steriliserades, vilket också väntar Zittra inom en snar framtid. Peppi bor numera hos mina föräldrar, där hon trivs som en drottning. Går allting bra och vi inte stöter på allergier så får Zittra bo hos oss, annars får hon pröva sina marker hos mor och far i stället, som gärna tar emot henne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s