Matmonstret!

Idag blir han 5 månader, den här lilla! Och oj så han äter duktigt redan, både sött och beskt, men nästan så han föredrar grönsaker framför bär och frukt. Han är ett riktigt matvrak!

Nu får vi börja plocka in gröt eller eventuellt kött, fisk eller fågel i hans kost. Men hur har ni gjort? Har ni bra purérecept på puréer med kött (och fisk och kyckling) i, är det nödvändigt att börja ge det ännu eller räcker det bra med gröt?


Och förresten, hur mycket ska en femmånaders riktigt äta?! Han äter nästan med lätthet en hel Pilttiburk om han får välja, och så lite mjölk på det! Han är redan en klimp på 8,5kg och 0,5kg kom väldigt snabbt efter att fast mat introducerades. Inget fel med det, det är ju suveränt att han äter och växer! Undrade mest bara vad som hör till det vanliga när det kommer till matmängder…

En reaktion till “Matmonstret!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s