Hopp hopp hopp

Häromdagen fyndade jag en sparsamt använd hoppgunga på Facebook, fick den till och med hemlevererat. Under de här klängigaste dagarna hann vi fundera på de flesta lösningar, och eftersom Elmer älskar att vara med och kolla läget så tänkte vi att en hoppgunga kunde vara the way to go… Är han inget hoppgungebarn är det ju ingen stor förlust heller, och säkert finns det andra som behöver en.

Sagt och gjort, vi testade! Tyvärr är Elmer lite för kort ännu så han kan inte sticka ärmarna genom håller utan att få blåa händer, så vi har dem så här som bilden nedan i stället, funkar helt okej det med.

Elmer tycks gilla den, men det är svårt att säga… Någon längre stund är han ju inte där.

12884374_10153577725103121_1481434495_n
Vad har ni själv för erfarenheter om dessa hoppgungor? Har de varit till nytta? Vid vilken ålder började era barn med hoppgunga? Och har ni märkt någon skillnad?

6 reaktioner till “Hopp hopp hopp

 1. Vid fyssen i Jeppis finns en stor skylt med en bild på en hoppgunga och en gåstol – sen ett tjockt rött kryss över. Den skylten har helt avskräckt mig från att ens placera henne i en hoppgunga en endaste gång 😀

  Gilla

 2. Till oss sa dom också på rådgivningen att de inte rekommenderar varken hoppgungor eller gåstol eftersom babyn blir van att vara ”på tårna” och sedan när de skall börja gå så går de på tårna istället och har svårt att få ner hela foten i golvet. Hon sa till oss att de barn som går på tårna och inte på hela foten har i nästan varje fall haft en hoppgunga eller gåstol eller både och. Fast de beror väl också på hur mycket tid en baby spenderar i någondera 🙂

  Gilla

 3. Har också hört de råd carolae och rebecca nämner här. Samt att man absolut inte får ha bebisar i babybjörn-selar, inte sitta för länge i babysittern, inte sitta i babyskydd för mycket och absolut inte med utekläder på. En tant sa också till mej att jag inte får ha min bebis sittande i famnen, hon måste ligga. Folk säger så mycket och tycker så mycket, jag tror på måtta med allt och att göra det som bebis och mamma orkar och trivs med. Har du din bebis i sittern/babyskyddet/gåstol/gunga flera timmar i sträck är det säkert skadligt, men om min bebis somnar i sittern så får hon nog sova färdigt. Jag känner nog barn som aldrig varit i hoppgunga och ändå går på tå och själv var jag mycket i hoppgunga och har aldrig trippat på tå.

  Du är nog bra Sara, bli inte för rädd för alla välmenande råd. 🙂

  Gilla

  1. Tack! Har själv inte hört någon av dessa råd, än. Men jag antar att de kommer. Sen är det ju så att rekommendationer ändrar med åren, när jag var liten gick jag mycket i gåstol enligt mina föräldrar, och jag började gå vid 9 månaders ålder. Och som du säger, måtta med allt. Tack för din slutkläm, man behöver höra att man är bra ibland också, även om det är fint med välmenande råd. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s