Ett barnmatsföretags stora misstag

För ca en vecka sedan skrev jag ju i all min ilska ett inlägg om min besvikelse då jag läst på en viss barnmatsburk varav innehållet jag såklart gett Elmer innehöll socker – 9 gram per 100 gram närmare bestämt. Där och då var jag så arg att jag inte kunde sätta så mycket vettiga ord på tankarna, men nu när jag hunnit samla mig lite (och fått en massa fina tips på barnmat av er läsare) så tänkte jag summera lite..

– Vad är det som får ett stort barnmatsföretag att tillsätta socker i deras produkter, av en så klen orsak som ”smakförstärkare”?
– I dagens samhälle är vi mammor (och människor) så medvetna om sockrets inverkan på kroppen att de flesta av oss aldrig skulle ge det åt spädbarn under 1 år (och många skjuter upp det mycket längre än så).
– Det känns lite som om de dumförklarar en, genom att tro att de kan komma undan med barnmatspuréer som innehåller nästan 1/10 socker, och ändå hålla försäljningen på det samma. Försöker de med flit gräva sin egen grav?
– … för visst kände man sig otroligt dum när man av en slump plötsligt finner ordet socker i innehållsförteckningen! Är det månne så att deras barnmat bara är riktad till bara de ”korkade” mammorna?
– Är det faktiskt så att vi ska börja göra allting själva, bara för att vi inte kan lite fullt på det som säljs i butikshyllorna?

Tycker det är en sån otrolig miss från företagets sida, de har tillverkat barnmat i många, många år och borde veta att följer man trenderna, vill hålla försäljningen uppe, samt verkar i enlighet med livsmedelsverkets råd, så tillsätter man inte socker i babymat! Frukt innehåller naturligt mycket socker redan, men det är åtminstone naturligt.

Efter min upptäckt har jag helt bojkottat företagets barnmat. Först hade jag bara tänkt sluta köpa de puréer som innehöll socker, men varför inte byta helt liksom? Funderar ännu på att mejla företaget, men det är säkert andra som gjort det? Kanske det skulle få dem att öppna ögonen om man var fler?

12336118_10153554476543121_363195282_n
lycklig Elmer med munnen full av hemmagjord bärpuré.

Är det bara jag som tycker så här?! 

2 reaktioner till “Ett barnmatsföretags stora misstag

 1. Blev ju helt chockad när jag letade upp ditt förra barnmatsinlägg för vi har ju också gett just den fruktpure du skrev om. Har tydligen helt missat stt den inbehåller socker ! 😲 Hur tänker de egentligen när de stoppar SOCKER i babymat?!? Får nog kolla bättre i fortsättningen när vi köper barnmat, vi har också gett köpta fruktpureer just för att det finns så många spännande smaker att välja på, och när man är ute någonstans är det ju betydligt enklare med köpta burkar. Hemma kör vi med hemgjord mat.

  Gilla

 2. Nej, du är inte alla enda som tycker så!!
  Jag har och gjort den upptäckten, däremot hann jag aldrig ge av purén men köpa den jaa.
  Jag borde också maila fast det börjar vara en tid sen.
  Gör du det också, bra om flera för det 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s