2 små gaddar

I onsdags fick vi svaret på varför Elmer varit så gnällig och orolig om nätterna, syster var på besök och tyckte att gjorde så ont då han gnagde på henne, och dreglade ner hela soffan. Jag sa att jag nog kollat efter tänder så sent som dagen innan och att det nog troligen är på gång, men att det säkert tar en stund ännu. ”Neeeej, men här är nånting riktigt hårt.”, envisades syrran.

Och visst hade hon rätt! På mindre än en dag hade inte en, utan två små tänder spruckit igenom tandköttet. Så fort det gick!

12966313_10153632139028121_907938372_n

Elmer är fortfarande väldigt gnällig och orolig, och går från jätteglad till superledsen på bara några sekunder. Han skriker sig till sömns trots att han får värkmedicin, vaknar många gånger om och med bara någon timmes mellanrum, och magen funkar lite oftare än vanligt. Stackars liten. Så jobbigt att se honom lida, men snart är väl det värsta över.

Hur länge brukar tandsprickning hålla på? Jag vet att det inte alls märks på vissa barn, men hur har det varit för er? Och vad har hjälpt?
Hittills har jag bara gett smärtstillande och låtit honom tugga på en fryst bitring, bitringen har hjälpt något.

7 reaktioner till “2 små gaddar

 1. Vi har haft tuttdelen till tuttflaskan i kylskåpet under dagen. Lowa äter mycket bättre under tandsprickningen då hon får äta från en kall tutt.

  Gilla

 2. Tänderna har bråkat av och till sen någon gång i januari för oss, och först förra helgen dök äntligen en ny tand upp! Och det var inte ens den vi trott, framtänderna upptill är de som varit på väg, men det var den tredje tanden där nere som helt oväntat ploppade ut. Det har varit en hel del krångel med maten, och bitringarna har hon inte brytt sig särskilt mycket om på sista tiden (däremot vill hon nog gnaga på allt möjligt annat). På rådgivningen sa de att tänderna kan växa i perioder, lugna ner sig emellan och så ta fart igen.

  Gilla

 3. Vid kliande tandkött så har tandborsten som kom med mammalådan varit bästa att gnaga på här 😊 dom finns att köpas vid tex. prisma (babyavdelningen) om man vill ha fler!

  Gilla

 4. Ett tips är att smörja flytande panadol på tandköttet där tänderna håller på att komma upp! De har hjälpt bäst när vår kille haft tandsprickning. 🙂

  Gilla

 5. Här kan jag också bara rekommendera nedkyld bitring (men observera att det finns olika varianter av dessa, vi har haft tre olika sorter, kommer tyvärr inte ihåg vad de heter). Bitringen vi fick med i mammalådan 2010 passade inte alls vår son, twinsen har haft tre olika sorter så det kan löna sig att köpa en annan sort och testa ifall den gillas bättre. Vi har dock haft väldigt enkelt med våra barn då deras tänder kom, förutom att deras avföring blev smått frätande (vilket är helt normalt för många) så det rekommenderas att ha t.ex zink -salva hemma eller någon annan salva som passar Elmer ifall han får sådana problem.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s