”Men hur har du hunnit sminka dig?”

Sen Elmer kom har jag konstigt nog fått en hel del konstiga kommentarer om mitt utseende eller hur jag tar hand om det. Kommentarer med konstiga undertoner, som en jag fick som lät allt annat än snäll och uppmuntrande: ”Jasså, du hinner nog sminka dig fast du säger att Elmer e så tidskrävande? Man kan ju undra var dina prioriteringar ligger riktigt?”

I och med att jag jobbar med skönhetsprodukter ser jag det lite som en del av mig att se någorlunda fräsch ut, ibland hinner man ju bara inte, och då ser jag oftast ut som på bilden nedan, osminkad och oborstad. Något jag aldrig haft något problem med om det varit valbart, men något jag fått jobba på att vänja mig vid sen Elmer kom till världen, och som i dagsläget inte längre stör mig.
13020383_10153654167323121_2029961289_n

Däremot tycker jag det är så hiskeligt roligt och skönt att få pyssla om sig själv, eller lägga en make-up när tiden väl finns. Inget jag varken första-, andra- eller tredjehandsprioriterar men som jag ändå nog ofta gör om jag har några minuter över, om Elmer sover eller är nöjd på golvet. Jag tänker bara att jag måste ju få göra vad jag vill med den tiden jag har. Eller är den tiden också avblåst nu när jag fått barn??

13014833_10153654167273121_2030783243_n

Förstår mig inte riktigt på kommentarer som den ovan. Jag har så svårt att tro att andra mammor skulle vilja säga något sådant eftersom 1. de vet att alla barn är olika och behöver olika mycket tid osv. 2. man ju nog skulle tycka att de bara vill unna andra mammor den tid de får för sig själva, eftersom de vet hur hysterisk småbarnstiden kan vara.

Om inte det är en mamma som skriver det och istället någon som inte har barn så förstår jag det nästan ännu mindre? Man ska nog vara väldigt försiktig med hur man uttrycker sig innan man fått egna barn, har läst så många inlägg där det står ”vad jag aldrig skulle göra om jag hade barn”, inklusive mitt eget (hittade det dock inte nu när jag skulle länka till det), och man får ju nog äta upp det mesta man sagt sen när babyn väl kommer och kullkastar allt. Eller hur?

8 reaktioner till “”Men hur har du hunnit sminka dig?”

 1. Nej men på riktigt?! Vad har folk för problem? Man slutar ju inte chockeras vad (speciellt unga) mammor får höra alltså!! Luktar avundsjuka så jäkla långt, hoppas du kan skaka av dig det. Kram!

  Gilla

 2. Vilken hemsk kommentar! Jag blir istället glad av att se när mammabloggare har hunnit sminka sig eller på annat sätt fått lite tid för sig själva och fått göra något som de tycker om att göra. Alla gillar kanske inte smink, men det kan ju vara allt från en joggingrunda till en vinkväll med någon tjejkompis. Förstår inte hur folk orkar och ständigt måste trycka ner andra! Att få barn är inte synonymt med att ge upp hela sitt liv och bli en annan person, som så många tycks tycka. Och skulle man mot förmodan göra det och aldrig unna sig något, ja då skulle man nog få höra en hel del skit om det också. Folk är aldrig nöjda.

  Gilla

  1. Du har så rätt! Och ja, trista kommentarer kommer det en del av, man måste bara lära sig att öppna ventilen vid andra örat och låta dem pysa ut lika fort som de kommer in! 🙂

   Gilla

 3. Du ska absolut passa på att unna dig att njuta då Elmer sover. Gör sådant som ger DIG kraft och ork med dagen. Du är otroligt duktig, och du förtjänar att unna dig något varje tid du kan. Kommer ihåg att jag ofta städade tillsammans med barnen då de var bebisar, bara så jag kunde njuta av den lilla tid jag hade för mig själv då de sov. Så njut du i lugn och ro av det du tycker om medan Elmer sover, då orkar du sedan lite extra då Elmer är gnällig. Win-win, och den som säger annat lyssnar du inte på 😉

  Gilla

 4. Bara för att man är mamma behöver man inte se ut som skit. Då jag var hemma med mina barn blev jag mycket gladare då jag gick förbi en spegel hemma eller på stan och såg någolunda fräsch ut än om jag hasade omkring med mitt glåmiga osminkade ansikte. Att vara mamma betyder inte att man är en självutplånande maskin som inte har rätt att sätta tid på en själv.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s