Äta dygnet runt!?

Håller på att bli alldeles modfälld. Elmer vaknar fortsättningsvis 2-3 gånger för att äta innan han ska upp runt 6 på morgonen. Dessutom vaknar han flera gånger därtill bara för att de dumma tänderna bråkar, så det kan jag tolerera, det kan ju inte vara skönt att ha något som kommer upp ur tandköttet sådär!

Men det här nattliga ätandet!? Why?! Han äter 4 mål om dagen inklusive en ENORM gröttallrik på kvällen, större än jag skulle orka äta nästan! Men så vaknar han ändå 3 timmar därefter för att äta. Jag kan inte förstå hur vi fortfarande är där vi var när han var nyfödd, dvs. äter med 3 timmars mellanrum klockan runt.

Min tanke är lite den att han har börjat associera mjölken vid att somna in, eller mat överlag, men särskilt mjölken på nätterna. Men jag vet inte. Sen vi började med regelbundna mattider på dagen och mer fast föda har ju nog måltiderna minskat i storlek på nätterna, men, han ska ju trots allt ändå äta ännu! Tror jag blir tokig snart. Har hört om nyfödda som sover natten igenom, med andra ord så ska han med lätthet klara sig utan mat åtminstone i 6 timmar, och detta får jag bekräftat genom att läsa olika sömnskolares bloggar, men nej. Jag vet att alla bebisar är olika, men really?! Ska en halvåring faktiskt fortsätta äta så mycket?!

Ska fråga på rådgivningen idag var hon tror, för jag somnar seriöst sittandes här vid bordet när jag skriver detta….

12656073_10153464174153121_1536159436_o(äldre bild)

8 reaktioner till “Äta dygnet runt!?

 1. Ett sätt du skulle kunna prova är att ge vatten istället för mjölk på natten för att testa om han verkligen är hungrig eller om det är en ”ovana” att han behöver få flaska när han vaknar för att somna om. 🙂

  Gilla

 2. Min snart 9-månaders tjej vaknar 2-3 ggr per natt ännu för att amma. Det börjar bli så jobbigt.. Jag ska försöka sluta efter jag kommit hem från resan jag är på nu. Men som någon kommenterat så ska jag också försöka ge vatten istället. För hungrig vet ja int om hon e, kanske mest vana? Hoppas Elmer nöjer sig med dagsmaten snart 🙂

  Gilla

  1. Tack Angelina! Kan tänka mig att det är tungt! Säkert ligger det mycket vana i det både för din tjej och för Elmer. Tänkte börja jobba bort det där vid 8 månader (då Tony har semester;)

   Gilla

 3. Här vaknar vår fyra-månaders skrutt varje timme nattetid… Försöker släppa det, för inget blir bättre av att fundera ihjäl sej, men oj vad tufft det är att fungera dagtid när ALLA nätter varit hackiga i fyra månader. Jag längtar till tre timmar oavbruten sömn, det har hänt några gånger och då är jag som en ny människa! Menar absolut inte att ni inte har det jobbigt, ville bara dela med mej för att din blogg hjälper mej när jag känner mej som den enda zombie-mamman och då kanske min kommentar får dej att må pikulite bättre 🙂
  Hoppas ni hittar en lösning som passar er!

  Gilla

  1. Oj fy så jobbigt! 😦 Jag hoppas det vänder för er snarast! Nu har det igen blivit lite bättre, men tänderna bråkar så det gäller att ha värkmedicin åt honom inför nattningen..

   Gilla

 4. Vår tvååring ammade sig nätterna igenom när han var ett halvt år och jag lyckades inte bryta mönstret. När min man tog hand om honom ett par nätter och bara pajade honom när han vaknade så vande han sig av med nattätandet och börjar sova bättre. Själv åkte jag bort för att slippa skriket men det var relativt lugna nätter. I samma veva började bebisen sova i spjälsäng. Boken Unihiekkaa etsimässä hjälpte oss mycket. Hoppas ni får ordning på era nätter!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s