Ofattbart snabb

Elmer har fått börja öva på att sitta korta stunder nu. Vid matning så får han sitta så länge han orkar, och ibland även när vi äter så får han sitta och gnaga på någon majsbåge. Det kändes så stort helt plötsligt, att ha en unge som sitter i sin egen stol, tillsammans med oss!

IMG_0674

Och oj så snabb han är sen! Du hinner knappt tänka så har han lyckats nappa åt sig något som han absolut inte borde hålla i handen. Igår spillde han ut mitt glas med mineralvatten på sig själv, mäkta förtjust över vad han åstadkommit! Nu sitter han bredvid mig och allt han bara får syn på ska han grabba tag i. Har börjat ge honom delar från hans nappflaskor att leka med, och han älskar att hacka dem mot bordet för att sedan slänga på golvet.

Majsbågar annars, sjutton så klåpiga de är, och inte särskilt hälsosamma heller har jag förstått. Brukar ni ge något annat åt de små att gnaga på?

6 reaktioner till “Ofattbart snabb

 1. Vid Strandcamping i Larsmo säljer dom ekologiska smörgåsrån som de tagit in från Sverige. De älskar min kille, speciellt med smör på ☺

  Sen finns de ju såna där majs ringar med vanlig smak och med morotssmak (supergoda) . De tränar också pincettgreppet. Har sett dom bara vid Citymarket vi barnmatshyllan ☺

  Gilla

 2. Vi fick tipset att skära en liten bit bröd och låta det stå och torka så det blev skarpt och ge det åt barnet att hålla i och tugga på, eftersom hon vägrade mat när hon var 7 mån. 🙂 då blöts brödet upp och barnet får i sig små delar av brödet.

  Gilla

 3. Vi ger också de där små majsringarna, dem älskar hon! Och gurkbitar som hon kan hålla i handen (de är ju dessutom kalla när man tar gurkan ur kylskåpet vilket är bra när tänderna krånglar). Majsbågar gillade hon inte alls förr (numera äter hon dem nog) så då provade vi med riskaka istället och det gick bättre. Smörgåskex och knäckebröd är andra favoriter.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s