Evighetslistan

Idag har varit en sån där dag jag helst gömmer inom mig, tillsammans med några tårar. Jag skulle kunna öppna upp och skriva av mig, och kanske jag gör det ännu ikväll, men just nu vill jag tänka på något helt annat, för min nedstämdhet har egentligen ingen specifik rot utan befinner sig bara här i hemmaluften idag.

Med andra ord tänkte jag att jag skulle skriva Evighetslistan, som så många före mig gjort, så har jag den ur världen. Den behandlar trots allt ämnen jag själv inte orkar dra upp i hela inlägg, de flesta iallafall, men sånt jag ändå kan tänka mig skriva några rader om, så femmeningsregeln passar mig fint här. Let’s go!

1. Så här tänker jag kring vacciner:
Jag vet att vacciner finns av en anledning. Jag vet också att var och en följer sitt eget hjärta och det de tror är bäst för sitt barn när de väljer om de vill vaccinera eller ej. Vi vaccinerar vårt barn för att vi tror att det är rätt, vi är även medvetna om att en liten del av vaccinerade barn kan ha oturen att få en reaktion av vaccinet, och hoppas såklart att det aldrig behöver hända Elmer. Däremot har vi valt ut några vacciner, bl.a. de mot vattkoppor och svininfluensa som vi inte kommer vaccinera mot.

2. Gällande skönhetsingrepp tycker jag så här:
Jag har själv sagt att jag skulle vilja göra något åt mina bröst sen när vi inte ska ha fler barn. Tony är strängt emot det, och jag tror nog inte att jag skulle göra det när det väl kommer till kritan. Men jag förstår de som gör det och tycker inte andra ska lägga sig i det heller. I smyg skrattar jag dock nog lite när Svenska Hollywoodfruar kommer på tv, brukar kalla det för ”Ankshowen”.

3. Min sanna åsikt om muminmuggar:
Ja, det vet ni ju redan! Jag älskar Mumin! Inte bara muggarna. Muggarna jag äger har jag samlat på sen 2008, nu har jag 50, och jag dricker inte ur någon av dem, trots att jag tvivlar på att jag nånsin kommer sälja dem.

4. Ska barn synas på sociala medier? Så här tänker jag:
Jag skulle ju gå emot mig själv om jag sa att jag var emot det. Jag velade nog en del innan jag fick Elmer, men sen kändes det bara så naturligt att visa honom i bloggen och på instagram, han är ju ändå i princip hela min vardag! Tycker man alltid ska vara försiktig, och att jag borde bli duktigare på att sätta vattenstämpel på mina bilder, just in case.

5. Är jag feminist eller inte? Så här tänker jag:
Ja, det är jag, såklart! Alla borde vara feminister! Alla borde stå för ett likvärdigt jämställt samhälle! Vad jag inte står för är när det går överstyr, och ultrafeminister börjar säga att män ska könsstympas eller småpojkar ska låta bli att ammas osv, tror man verkligen att det är lösningen på allt?

6. Mina tankar om kommersiella samarbeten i bloggar:
Tycker det är otroligt bra med kommersiella samarbeten, särskilt mycket gynnar det ju mindre företag, vilka jag själv också försöker satsa mest på när jag har samarbeten. Viktigt bara att det står högst upp, så man inte känner sig lurad i slutet – och att man står för det man skriver om!

7. Kan pojkar ha rosa kläder? Min åsikt om genomtänk i kläder:
Pojkar kan ha rosa kläder precis lika mycket som flickor kan ha blå kläder. Själv har jag inte klätt Elmer i så mycket rosa, mest för det att jag tycker han och hans ögon poppar fram så underbart vackert i blått. Visste ni att under barockens tidsepok så var rosa en pojkfärg, vanligast bland kungligheter.

8. Dop eller namnfest – vad väljer jag?
Eftersom både jag och Tony är kristna och döpta och vill att Elmer växer upp i ett kristet hem så väljer jag dop.

9. Bloggska – är det ett viktigt språk?
?????

10. Den berömda bloggfasaden – ska man visa allt i bloggen?
Jag älskar att läsa bloggar där bloggaren låter sina murar rämna, jag låter mina murar rämna varje dag, i de allra flesta inlägg. Jag är alltid rakt av ärlig och så klart skriver jag inte dagligen om mina hemorrojder eller om konsistensen på Elmers bajs, men när jag verkligen känner att det måste ut i cyberrymden – ja, då skriver jag om det också.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s