Från matmonster till matvägrare

Elmer krånglar rejält med maten nu! Det enda som går ner är typ mjölk och morgongröten (just och just). Sen har vi prövat och trugat med allt annat som vi vet att han älskar, men efter två skedar börjar han bara leka, skratta eller gråta. Vet inte vad jag ska göra?

Klippet är från idag då jag inte längre visste varken ut eller in. Så jag prövade något helt nytt. Det funkade inte det heller.

4 reaktioner till “Från matmonster till matvägrare

 1. I know the feeling… Här har bi kämpat med maten i flera månader nu. Har provat med ALLT men inget hjälper. Vissa gånger går det jättebra och hon äter hur duktigt som helst, andra gånger är det bra om man ens får i henne 2 skedar innan hon börjar spotta och spruta ut maten och vifta undan skeden så maten flyger all världens väg. 😡 Vissa gånger kan det funka att låta henne äta med egen sked som man sätter mat på, men oftast kastar hon den bara i golvet. SUCK. 😤

  Gilla

 2. Ojoj!😊 Några bra tips har jag tyvärr inte men situationen har varit liknande hos oss. Dottern äter annars allt hon ser men då hon fått tänder har hon vägrat äta och dricka. Tur att det bara är olika faser med småbarn. Bara att vänta och se vad som kommer i nästa fas!☺

  Gilla

 3. Vi har liknande problem, vi provade precis samma som ni (O: Hos oss var skeden den intressanta, skeden rullade runt i maten och maten strittade på golvet och överallt förutom munnen. Sen började hon äta från fel sida av skeden där det inte fanns nån mat (O; Men hon hade super roligt hela tiden så månne det inte snart blir ordning på det hela. Antagligen äter bebisarna nog sen då de är riktigt hungriga? Ingen svältrisk! Sedan vi börjat med mat smakar inte mjölken alls, förutom på natten (en gång), blandar istället mjölk i all mat då det är möjligt. Vår W är nu 7 månader och 3 dagar (O:

  Gilla

 4. Jag har också erfarenhet av det här. Med mitt första barn var det extra kämpigt. Hon gick ner i vikt och fick fara på extra läkarkontroll. En gammal hälsovårdare gav mig då tipset att ge henne glass. Det lever man bra på en tid sa hon. Jag rös vid blotta tanken att ge henne något så ohälsosamt. Jag kunde inte tänka mig att ge henne d sån som fanns i butiken men jag gjorde egen. Hon åt! Småningom åt hon annat också och vikten ökade igen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s