Here comes the sun!

Häromdagen var det så varmt och torrt att Elmer fick sitta ute och testa gräsmattan (mossmattan) några minuter innan Tony kom hem från jobbet. Som.han.njöt. Första gången han fick känna på gräs och han satt i evigheter och bara ryckte upp det torra gräset och försökte stoppa det i munnen. Solen sken och värmde och livet kändes sådär hoppfullt och underbart.

Det är när man gör nya saker med barnet som man märker hur kort den där inomhustiden är då man mest gör samma saker. Perfekt tajmat att ha en liten en född i oktober, förhoppningsvis kryper han alltså innan det är riktig gräsmattesäsong. Måste bara komma underfund med hur jag skyddar honom för solen, eftersom ett UV-tält nog knappast är någon vits att köpa då han ändå kryper ur det på tre sekunder. Hur gör ni på somrarna? Vad använder ni för olika typer av solskydd?

3 reaktioner till “Here comes the sun!

  1. Vår storebror är också född i oktober (-13) och första sommaren använde vi lösa långärmaden och tunna långbyxor samt solhatt som solskydd. Ingen solkräm alltså, men nu i efterhand skulle jag nog ha smörjt in hans händer för de blev ganska bruna. Förra sommaren köpte jag barnsolkräm från Evy och den var bra! Läs på lite om olika solkrämer och vad de innehåller innan du köper. Nivea lär inte vara speciellt bra för barn.

    Gilla

  2. Kokosolja har vi använt som solkräm – ungefär samma som att ha styrka 15 på vanligt solkräm. Funkade super, mestadels var vi i skuggan o uv-dräkt och keps med ”nacklapp” på stranden.

    Gilla

  3. När vi var till Gran Canaria på sportlovet (sonen då 9 mån) använde vi uv-dräkt och så smorde jag honom varje dag med solkräm med solskyddsfaktor 50 för bebisar köpt på apoteket. Och han var ”ljus och fin” när vi kom hem igen. 😀 Men det där med huvudet är värre, han är HELT HOPPLÖS. På semestern använde vi safari-hatt och det funkade ganska bra, men nu när solen börjat gassa på här och jag försöker ha keps eller mössa på är det helt omöjligt, den är borta på tre röda. Så i det fallet har jag ingen bra lösning!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s