No air no air

Har varit nära förfall och undergång denhär veckan. Fick en grym förkylning i början av veckan som jag var rädd att skulle hänga kvar tills idag då vi har fotbollsturnering men suveränt immunförsvar som jag förvånande nog har så gick det värsta om på några dagar.

Elmer däremot fick sig en ordentlig snuva och värst nog, nästäppa så han knappt får luft om nätterna! Usch alltså! Det är så jobbigt då det enda som funkar om nätterna för att somna om är antingen nappen eller mjölk – och han kan varken suga napp eller äta! Så där sitter man vid sängkanten, oförmögen att göra något alls! Han blir hysterisk då man försöker sätta näsdroppar eller använda nässug så man är verkligen totalt handfallen.

image

Detta resulterar såklart i en väldigt trött och gnällig unge som inte heller kan sova dagtid eftersom näsan inom en timme blir så täppt att han vaknar – hopplöst!

image

Hoppas detta halvfärdiga sovande skulle börja vända snart! Tony har jobbat 7 dagar i streck hittills så man börjar bli rätt mör.

Det fina i kråksången är ju dock det att eftersom han inte ätit något under de senaste nätterna så börjar jag ju stillsamt hoppas att han kanske skulle börja sova lite längre nu efter förkylningen är över, för eftersom han ändå somnat om trots att han inte lyckats äta så har vi ju nu kvitto på att han inte är hungrig utan bara vaknar utav ren vana!

8 reaktioner till “No air no air

 1. Ni kanske har testat detta redan men jag tänkte tipsa ifall ni inte har testat 🙂 höj upp huvudändan av sängen, jag brukar stapla böcker under benen så att det kommer upp 15 cm ungefär. Sen kan du skära en lök i bitar och sätta bredvid huvudändan, det brukar kunna hjälpa mot nästäppa. Det är väldans tungt när de är förkylda och sover dåligt, det enda som tröstar liite e att det ju är övergående. Styrkekram å hoppas han blir frisk snabbt! 🙂

  Gilla

 2. Får jag fråga en sak? Varför har du på honom mössa å vantar när han sover inomhus? Eller har han just kommit på bilden? 🙂 hoppas förkylningen går om snart 🙂

  Gilla

 3. Prova nästa gång att koka upp vatten, lägg i en mindre kopp och skiva dit en vanlig gul lök. Ställ under sängen. Det kan hjälpa. Då jag var liten brukade min mamma skiva en vitlöksklyfta och lägga i en kork i huvudändan av sängen. Båda dessa tips borde göra det lättare att andas. Jaa, nässugen är inte populär här heller. Det blir så mycket gråt då den används att det är plus minus noll.

  Gilla

 4. Vicks-salva på fötter och rygg och brösten. Innanför kläder så han inte kommer åt och kan föra till ansiktet. 😊

  Gilla

  1. Vicks-salva får inte användas till barn under 2 år ( vid inandning 6 år) läste jag just på burken, obs!
   Vi drabbades av 2 förkylningar med en månad emellan nu i vår och det var verkligen jobbigt… Höjde upp huvudändan på sängen samt i vagnen. Nässugen är allt annat än populär här också men vissa gånger fick jag använda den och hon insåg nog att det blev lättare att andas då. Fick tipset att sätta lökhalvor eller klyftor i en strumpa under madrassen eller någonstans där bebisen inte får tag på den, det hade hjälpt en kompis bebis som var sjuk.

   Gilla

   1. Jo jag vet. Men vid rådgivning sade hon att de var okej till oss när vår 6 månaders var täppt i näsan. 😊 Dottern lever än 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s