När man häller gröt på barnet

När jag var gravid med Elmer köpte jag en bok åt Tony som det slutade med att jag nog kanske läst mest ur; Grattis! Du ska bli pappa! av Magnus Reithner. Boken i sig är otroligt underhållande och informativ och jag har skrattat högt flera gånger när jag läst den. I ett kapitel kan man läsa om barnets matrutiner och matkrångel m.m. och där skriver Reithner att han vid ett tillfälle faktiskt blivit så frustrerad då han försökt mata sitt krånglande barn att han hällt gröt över barnet.
Jag minns att jag skrattade så jag nästan grät när jag läste det, samtidigt som jag i mitt stilla sinne tänkte att ”Näee, men såå kan man väl inte göra ändå?”

IMG_3681
Han med de många känslorna under en och samma matning…

IMG_3683

”Har du klåttat klart nu, Elmer?”

IMG_3686

Nu förstår jag Reithner lite bättre för oj oj oj vad Elmer trycker på nerverna vid matningen ibland! Man blir alldeles galen med vändandet och vridandet, gnällande, gurglandet, spottandet, frustandet och ”bwwrrr”-andet! Fingrarna ska i munnen, i tallriken och sen i håret, på kläderna, i öronen. Det är mat i näsan, i halsvecken, runtom hela munnen – och knappt något i den och man blir alldeles matt av hela kampen!

Ännu har jag inte hällt någon gröt över Elmer, och inte tror jag det händer heller, mest tack vare att jag läste boken först. Men oj så nära det varit några gånger! Känner någon igen sig?!

4 reaktioner till “När man häller gröt på barnet

 1. Testa BLW! Klottigt en tid, javisst (liksom med skedmatande och mosmat) men barnet lär sig förvånansvärt snabbt teknikerna och hela matstunden blir mer glädjefylld för alla inblandade 😉

  Gilla

  1. Ja där håller jag med! Så behöver man inte heller kocka olika mat åt alla, då lillen äter samma som resten! 🙂

   Gilla

 2. Åh ja! Låter bekant! Har snart fler gråa hår än min mamma tack vare matandet. Ett barn som alltid ätit bra börjar plötsligt leka, spotta kleta och vifta med maten. Drt har aldrig varit nånting ”nytt” för mig när jag läst om barnens utveckling men det är ju ändå irriterande! Jag har inte kastat gröten på barnet men dock gett skeden och fatet till honom 😀 man skall bara komma ihåg: food before one is just for fun 😉

  Gilla

 3. Oh ja, känner igen mig sååå bra i det där! SOM det har krånglats med maten här i flera månader, vissa gånger har hon fått i sig kanske 2-3 skedar och resten har spottats, sprutats eller viftats ut över hela ungen och halva köket… Golvet runt matstolen ser för bedrövligt ut för man orkar ju inte moppa golvet stup i kvarten… Har nu inte hällt maten över henne än och tror väl inte jag skulle göra det heller, man har varit nog så uppgiven när det varit som värst och förstår nog dem som gjort det! 😂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s