Sommargravid

För ett år sedan såg läget ut såhär, enligt instagram, det var rätt skönt att vara gravid på sommaren, men allt har ju sina sidor.. Hursomhelst, tänkte jag kunde göra en liten lista med, enligt mig, för- och nackdelarna med att vara sommarpreggo feel free att fylla i!


Fördelar: 

– Du behöver inte så mycket kläder, även om sommaren kan vara kall kan det räcka med en varm tröja och ett par preggojeans i garderoben, förutom alla shorts och t-skjortor.. Maxiklänningen i trikå är din bästa vän!

– Du blir snabbt brun! 😉

– Myggorna tycker inte om ditt blod på grund av dess låga hemoglobinvärden

– Du behöver inte bikinihetsa eller gå och dra in magen på stranden (det ska du inte behöva annars heller, men nu är det så att ni alla vet vad jag menar, och ni behöver inte döma mig för att jag lyfter fram något som existerar hos de flesta).


– Det finns massor med härliga frukter och bär att ladda upp vitamintanken med! 
Nackdelar:

– Blir det FÖR varmt är det inte roligt längre..


– Kroppen samlar mer vätska i värmen

– Det gäller att vara extra noggrann med solkrämen eftersom du lättare får bruna pigmentfläckar på huden…


– … och det är inte alltid så lätt att applicera den solkrämen

– du måste troligen investera i en ny bikiniöverdel eftersom brösten blir till meloner!

3 reaktioner till “Sommargravid

 1. Hej,
  Ville bara säga att din blogg är helt fantastisk! Älskar din öppenhet och hur ärlig du är med så mycket. Det är underbart att se hur Elmer växer och samtidigt skönt att du vågar berätta så mycket som man så sällan hör!
  Jag väljer att vara helt och hållet anonym för att i vintras blev jag gravid, vi var tveksamma till hur vi kände, nygifta och aaaalt för unga tänkte vi. Men vid ett läkarbesök fick vi veta att barnet knappast klarar graviditeten och ifall barnet klarar sig så fanns det risk för min hälsa. Vi gjorde ett tungt beslut, och ibland när det känns riktit oöverkomligt att vår skatt aldrig fick se världen så klickar jag runt bland olika barnbloggar, läser om småbarnslivet och gläds med er alla. Din blogg är fantastisk, lycka till och välsignelse i vardagen! 🙂

  Gilla

  1. Tack så oerhört mycket för din kommentar och dina varma ord! Blev nästan tårögd av det du skrev, både det bra och det tråkiga.
   Tack för att du delade med dig. Det måste ha varit och är säkert ännu en tung tid för er två. Ber att ni ska finna ro i att beslutet ni tog var det bästa för er båda. kram på dig

   Gilla

 2. Hade själv gärna varit gravid på sommaren, hade varit så mycket lättare (fast det ju naturligtvis har sina nackdelar också)! Kändes jobbigt att bylta på sig en massa vinterkläder när man var stor och klumpig, kändes surt att skaffa vinterjackor av mammamodell för bara några få korta månader när ens vanliga vinterjackor blev för tajta, man fick vara rädd att halka och ramla när det var halt och var det slaskigt och fuktigt ute hade jag så tungt att gå. Hade älskat att bara kunna slänga på mig lite lätta sommarkläder… Ja ja, man kan ju inte få allt här i världen! 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s