Han som står själv

Inget bildbevis som understryker det jag skrivit i rubriken syns i detta inlägg, men tillräckligt nära! I Pieksämäki började Elmer nämligen stå själv utan stöd under korta perioder. Vid ett skede steg han till och med upp från marken utan att ta i något till hjälp.

Man märker hur mycket han vill lära sig hela tiden. Han formar ord som ”mpa” (lampa), ”uoou” (vovven), ”mmamma” och ”ppa-ppa”. Han pekar på saker han inte vet vad är för något och säger frågande ”oo?” och väntar sedan på att bli matad med ett nytt ord.

IMG_5063

Han har även börjat klättra upp i vagnen, och på lägret tog han sig upp på de lägre bänkarna och ville sedan vidare upp på ryggstödet.
Han klättrar in i lådor och tömmer dem på allt. Han är överallt.

IMG_5064

Jag har i princip gett upp med städningen här hemma, inget annat skulle ju bli gjort om jag valde att lägga min dyrbara lediga tid på att städa varje gång han stökar. Det är ju helt otroligt vad en så liten kan åstadkomma!

IMG_5066
Sen har han kommit in i en stormfas, lilltypen här, han är så arg när han är arg och blir det relativt snabbt när han inte får som han vill. Han ropar ut, nästintill vrålar i falsett och man märker att mycket inte ens är på fullt allvar, men det tar inte mindre ont i öronen för det!

IMG_5067
All in all är han helt underbar! Det är en alldeles fantastisk känsla att se sitt barn utvecklas, mindre fantastiskt att inse att utvecklingen sker i takt med att han blir äldre… Du hemska tanke!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s