Aldrig mer på tumis

Jag är ödmjukt tacksam och varm i hela kroppen över gårdagens unika besökarantal. Senast ett enda inlägg fått ett sånt enormt gensvar var den 3.6.2015 då jag skrev det här inlägget. Då var det unika läsarantalet uppe i över 4000. Det är fint att se att människor gärna läser om kärlek.

Idag är kärleken och jag på väg till Umeå. Vi har precis lämnat av sonen och hunden hos farföräldrarna och nu susar Hondan fram längs riksåttan påväg mot Vasa där Wasaline väntar. 

Det ska bli otroligt skönt att få vara bara på två!  Pratade en gång med en person som tyckte helt tvärtom, och som ansåg att när man väl skaffat familj så kan man absolut åka iväg på getaways, men med hela familjen. Och har man väl skaffat barn så får man se till att anpassa aktiviteterna efter det också. 

Jag hör till den som är av helt annan åsikt. Jag vill absolut börja göra saker tillsammans med hela familjen, det är det finaste som finns att få skapa minnen tillsammans. Men, man måste se till att hitta på saker på två ibland också! Att åka iväg, eller bara vara ensamma hemma för den delen, för att vårda sitt förhållande är livsviktigt för den där gnistan. I vardagen är det lätt att man slår emot varandras hörn och kanten och bara går på autopilot för att orka dagen ut, för att sedan kollapsa i soffan framför en dålig film när de mindre äntligen somnat. Enligt mig är partnern din livet ut bara båda är beredda att kämpa för förhållandet,  barnen kommer alltid finnas där, men de är bara hos en för en kort stund innan de flyttar ut boet och söker sin egen lycka. Sen är det du och din partner, for life, så om man låter förhållandet dö ut på vägen kommer man plötsligt ur tunneln som olika människor.  

Vad tycker ni? 

5 reaktioner till “Aldrig mer på tumis

 1. Med 3 barn varav det äldsta är 21 så kan jag ärligt säga att glömmer du bort dig själv och din partner så kan du också räkna med att när kriser kommer, som när barnen eller redan första barnet flyttar ut, så ska det ske under om förhållandet klarar det. Man är inte bara förälder, nästan ännu viktigare än någonsin att du/jag/vi för att klara problemen och kriserna som kommer på vägen. Alla människor växer och utvecklas, gör ni det tillsammans eller på varsitt håll? Det behöver inte alltid vara så mycket eller stora saker man gör tillsammans, en promenad, middag vad som helst. Men en stund när man är bara vi inte mamma eller pappa är guld värda.

  Gilla

 2. Jag har hittills tänkt tvärtom: alltså att vi ska passa på att umgås med vår skrutt så länge hon vill det. Helt ärligt så är jag nog inte alls redo att vara ifrån henne ännu.

  Snart kommer hon självmant vilja fara till mommo å moffas och då får vi mer tumistid än vi kan drömma om.

  Dessutom är det helt underbart att se hur fin min man är med henne, älskar honom bara mer efter familjemys ❤

  Gilla

 3. Här är också en som är av samma åsikt som du. Vi har alltid prioriterat att vara även på tumis efter att vi fått barn, visst gör vi mycke saker med hela familjen – men det är nog viktigt att satsa även tid på parförhållandet. För det kommer ju faktiskt den tid då barnen är utflugna och så är man bara på två. Och då är det nog för sent att ”vårda” förhållandet, tror jag. Så njut ni av er Umeå getaway 🙂 kramar!

  Gilla

 4. Tycker precis som du, klart man ska hitta på saker tillsammans MED barnen men det är också jätteviktigt att någon gång få tid på tumanhand, för att vårda förhållandet och kärleken och få känna att man är ett par också och inte bara föräldrar. För förhållanden måste vårdas om de ska hålla i långa loppet. Härligt med en liten tripp på tumis, önskar sååå att vi också kunde göra det! Men svärmor, som är den enda som kan ställa upp som barnvakt, är tyvärr av den sorten som tycker att har man familj så ska man vara med familjen och inte ute och svira på egen hand, och dessutom vill hon inte ha barnbarnen över natten heller när de är så små. Och det är lite synd, för vi skulle sååå behöva lite tumistud! Nog har hon ställt upp de gånger det behövts, men känns ändå som om man inte vill fråga alltför ofta och inte annat än om det verkligen är någon viktigare tillställning eller annat vi ska på. Har varit på bio EN gång och då kändes det som om hon mest tyckte det var onödigt… 😕

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s