När liten är sjuk

Det har ekat tomt här några dagar. Under vår Umeåresa hade Elmer blivit sjuk, troligen i samband med tandsprickningen, trodde vi, men han hade rätt hög feber i tre dagar och nu är han extremt förkyld. Så tiden går mest åt snortorkning, tröstande och otaliga försök till att få i honom mat. Det är aldrig roligt när ens barn är sjukt. Man önskar så innerligt att man själv kunde ta febern och snoret och halsontet och hostan, om bara han fick slippa!

IMG_5450IMG_5464IMG_5466IMG_5474IMG_5475

Igår och idag har min lilla magdansare dock varit lite piggare, om än väldigt snorig. Nätterna är inget att skryta med då han vaknar en gång i timmen då han inte får luft genom näsan, och varken nappen eller flaskan tröstar ju då heller eftersom han måste ha munnen öppen för att kunna andas ordentligt.

Jag gick så långt inatt att jag skar några bitar lök och satte i hans strumpor, har förstått att det ska hjälpa vid förkylning och andra infektioner. Vet dock inte om jag märkte någon större skillnad… Någon annan som prövat?

IMG_5484

Idag är det med andra ord bara hemmamys som gäller. I morgon ska jag jobba Mary Kay på kvällen. Skönt när Tony är hemma så man får lufta sig själv lite ibland också.

Ikväll ska jag försöka svara på era frågor! Vi hörs senare!

5 reaktioner till “När liten är sjuk

 1. Aldrig hört om lök i strumporna, men det knep jag Alltid använder mig av när sonen är förkyld (hosta, snuvig täppt i näsan you name it) är rå lök i bitar i en skål med lite vatten i botten. Ställ skålen under/vid huvudändan av sängen. Ångorna av löken gör att dom kan andas lättare och det rensar och hjälper som sagt även mot hosta. Testa! Luktar inte gott men jag tycker det hjälper! Och sen förstås försöka sätta en dyna eller nåt så att han kommer högre upp med överkroppen/huvudet. Och jag brukar inte ha dåligt samvete fast jag använder nässpray när det är som värst.

  Gilla

 2. Lilla Gulle Elmer, hoppas du får det lättare. Jag blir alldeles sjuk när jag ser dig, sjuk av längtan att träffa dig snart. – Grattis mamma Sara. Så glad för din skull 😊💓

  Gilla

 3. Mitt tips är att ta en tunn tygbit, hacka vitlök i små, små bitar och knyta ihop allt sammans! För att sedan sätta vid huvudändan av sängen. Detta gjorde alltid mamma när jag var liten och det hjälpte varje gång vid förkylning 🙂

  Gilla

 4. Köp en luftfuktare. Så värt slantarna. Vi köpte en ‘house’ från Prisma och den är suverän mot täppta näsor! Även vicksalva under foten med varma strumpor på brukar funka rätt bra.

  Gilla

 5. Hoppas han kryar på sig snart! Har inte själv testat med lök men en kompis hade gjort det, med lökklyftor i en strumpa i sängen, och det hade hjälpt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s