Q&A

Tack för alla frågor som kom in! Ska försöka svara på dem här enligt bästa förmåga!

– Om du sku flytt till ett annat land, vilket sku he va?
Om jag hade flyttat till ett annat land med hela familjen skulle det nog vara Norge. Visst, det är dyrt att bo, men på alla sätt är det ett bra land för barnfamiljer. Dessutom är det så vackert, särskilt norra Norge! Trivs dock riktigt bra här i Finland, det trodde jag aldrig att jag skulle säga.

– Sku du vila byri studer nating?
Visst skulle jag det, frågan är bara vad. För två år sedan studerade jag till bagare, och har även studerat till musiker, blev dock tvungen att avsluta bagarstudierna då jag började reagera på mjöldammet och hade migrän flera gånger i veckan.

– Om du sku väli ein person i världe, vem sku du bjud heim på middag?
Haha, oj.. det har jag aldrig funderat på. Men fick jag välja någon som jag tror jag skulle klicka med så skulle det vara Nikki Reed. Hennes passion för djurens rättigheter är otrolig! Skulle gärna dela mina tankar med henne över en god middag!

– Vad sku du vila bli känd för?
Om jag skulle bli känd för något så skulle det väl vara för att jag lyckats med någon typ av förändring. Jag brinner också för djurfrågor, inte skulle jag nödvändigtvis vilja bli känd för det, men det skulle ju ge mer synlighet = större påverkan. Förr ville jag bli artist, men själva kändisskapet är inget som lockar mig, däremot vore det häftigt om någon ville skriva låtar just för mig och min röst. Drömmen har nog alltid varit att ge ut en skiva, om inte annat så för min egen skull.

– Vems död ha påverka de mest?
Min mammas moster och min mormors död.
Och nu låter det här hemskt, men oj så jag gråtit när någon av våra katter blivit överkörda.

– Vad sku du aldär skämt om?
Jag drar aldrig rasistiska skämt.

14218105_10153969912378121_2111800894_n

– Vad är du utbildad till? Och vad har du jobbat med?
Ska sanningen fram är jag inte utbildad till något alls. Jag har studerat en del men livet har kommit emot och jag har aldrig blivit klar. Jag har jobbat som servitör många år, som caddymaster på golfbana ännu fler år, som försäljare och butiksansvarig på inredningsaffär ännu längre. Och med eget företag som fristående hudvårdskonsult för Mary Kay i två och ett halvt år. Jag ångrar ingenting och har samlat på mig massor med kunskap och erfarenheter. Men självklart svider det att jag aldrig fått bli klar med något.

– Vad är ditt drömjobb?
Att få jobba med hemlösa djur, djur som farit illa. Att ha ett eget shelter eller jobba på ett sådant för dessa djur och kunna leva på det skulle vara drömmen! Någon gång skulle jag också vilja jobba som missionär/volontär i något U-land. Min pappa är född i Tanzania och är missionärsbarn, och jag har alltid haft en förkärlek till det landet.

– Vad jobbar Tony med?
Tony jobbar som stuvare på hamnen här i Karleby. I somras vikarierade han som arbetsledare och tidigare har han jobbat på gruva i Kiruna, inget jag saknar precis…

– Hur många barn vill ni ha om ni skulle få bestämma?
Just nu tänker vi att två barn skulle vara perfekt. Men Tony har drömt att vi kommer få tre barn, två pojkar och en flicka.

– Hur ser ditt liv ut om 10 år?
Tony fyller 40, jag 36, Elmer 10 och Rosa 15! HJÄLP! Tony har eget företag, eller någon tjänst där han inte behöver vistas så mycket i allt damm som stuvararbetet medför. Vi har (förhoppningsvis) tre barn. Får jag bestämma bor vi någonstans på landet och har höns, getter, får och kanske en gris. Jag har eget företag, eller någon tjänst inom ledarskap. 

– Hur ser en vanlig dag ut då du är hemma med Elmer?
Elmer stiger upp klockan 7, mer regel än undantag, dricker lite mjölk och sen blir det morgongröt. Sen leker vi i några timmar innan det är dags för första tuppluren, den gör vi i samband med hundpromenaden. På eftermiddagen försöker vi hitta på program i form av besök, loppisrunda, eller åka över till någon, så dagen inte ska bli så lång. Ibland klarar han sig utan sin andra tupplur, men på kvällen tar vi en andra promenad med Rosa, leker, badar, äter kvällsgröt, och så somnar han oftast runt 20.  

– Vad gör du helst då du är ledig?
Bloggar, ifall inspirationen infinner sig, vilken den såklart oftast gör när jag har som minst tid och inte tvärtom. Läser något, spelar Gameboy (om jag är RIKTIGT ledig), målar, sjunger. 

– Är du en introvert eller extrovert personlighetstyp?
Har funderat mycket på detta själv också. Gjort en del tester kring det och hittar mig oftast där i mitten någonstans. Skulle dock kanske säga att jag i privatlivet är lite mer introvert, är helst inte mitt i centrum bland okända människor, förutom om jag uppträder, i arbetslivet är jag dock rätt extrovert och gillar att finnas till för människor och kunder. 

14159061_10153969912238121_1174524766_n
Vilken ålder har vari jobbigast vs. Härligast med Elmer?
De första tre månaderna var absolut värst. Elmer var aldrig nöjd med någonting, krävde massor, hade magknip, sov extremt dåligt… Jag har förträngt det mesta. Måste säga att hittills har han varit som underbarast som 9 och 10 månader gammal. Han vill lära sig massor, är glad åt allt och alla, nöjd för det mesta, sover lite bättre, nyfiken, finurlig med glimten i ögat och stor humor. Nu när han närmar sig 11 månader har det varit lite mer gnäll och trots, dels på grund av tandsprickning och förkylning gissar jag.
IMG_0464
1. Är ni kristen?
Ja, vi är kristna.
2. Tidigare efternamn?
Förr hette jag Hult. 🙂

IMG_4610

Råkade se att du fått jobb på H&M, grattis😀 är det i nya butiken i Jakobstad?
Tack så jättemycket! Japp, det är det. Förväntas öppna i slutet av oktober, det ska verkligen blir roligt att se en butik växa upp i min gamla hemstad!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s